sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

gabriela anamaria goltes Ekipa24.si

Dončićeva Anamaria spet 'topi srca'! Srček in ...

nu
nu
0 22.01.2019 12:32:12

JESENSKI HIT ostal brez dveh pomembnih členov, zdaj se spogleduje z otrokom češkega velikana

Drago Wernig - TAKA
Za tretjo ekipo lige je prva pripravljalna tekma v zimskem obdobju, ki so jo Kidričani v soboto odigrali na Hrvaškem in z novincem med tamkajšnjo elito Gorico izgubili z 1:3. Edini zadetek za rdeče-bele je v izdihljajih tekme po podaji rekonvalescenta Matica Vrbanca dosegel Krunoslav Ivančić.

V moštvu Aluminija smo pogrešali dva obraza iz jesenskega dela sezone. Manjkala sta Sanin Muminović in Aljaž Ploj. Nekateri navijači so se mogoče ustrašili, da bosta šla po stopinjah Francesca Tahiraja in Erika Glihe, toda skrb za to je povsem odveč. Hrvaški vezist je manjkal, ker je pred dvobojem staknil lažjo poškodbo, zato v klubu niso želeli tvegati z njegovim nastopom, mladi branilec pa še od jeseni vleče poškodbo mišice, tako da še ni pripravljen za največje napore.

Jakšić podaljšal
V tem tednu igralci pod vodstvom strokovnega štaba z Oliverjem Bogatinovom na čelu nadaljujejo s pripravami na prihajajoče izzive. Medtem ko se oni potijo na igrišču in v telovadnici, pa odgovorni v klubu delajo na tem, da bi sestavili čim močnejši igralski mozaik, s katerim bi krenili v boj za najvišja mesta in pokalno lovoriko. Po odhodu Francesca Tahiraja in Erika Glihe so iz kluba sporočili, da so podaljšali sodelovanje s tremi člani zasedbe, in sicer z Luko Janžekovičem, Nemanjo Jakšićem in Ilijo Martinovićem.


Jakšiću, ki je član Aluminija dve leti in pol, bi pogodba potekla po koncu sezone, a sta se strani odločili, da bo tudi v naslednji branil barve šumarjev. »Za podaljšanje sodelovanja sem se odločil, ker mi je všeč vizija, ki mi jo je predstavil predsednik. Všeč mi je moje mesto in moja pot v tej viziji. Tudi do zdaj smo igrali dobro, zasedamo visoko mesto na lestvici, poleg tega pa smo se uvrstili še v polfinale pokala. Vzdušje v ekipi ostaja vrhunsko, delo s trenerji je profesionalno in disciplinirano. Vsi v klubu delajo s polno paro in dajejo vse od sebe, da bi nam omogočili čim boljše pogoje za delo. Zato si želim te pogoje izkoristiti za svoj napredek, da bom še boljši, kot sem bil v prvi polovici sezone,« je dejal 23-letni srbski branilec.

Novincev v Kidričevem za zdaj še ni, zna pa se zgoditi, da bi spomladi v dresu štajerskega prvoligaša lahko videli 20-letnega češkega vezista Marcela Čermaka. Gre za otroka praške Slavie, ki je bil zadnje leto in pol član Viktorie Žižkov, za slednjo je v prvi ligi zbral 38 nastopov in zabil tri gole. Decembra se je vrnil v Slavio, kjer pa ga niso imeli v načrtih za prihodnost. Ob tem lahko dodamo, da je zbral tudi tri nastope za češko izbrano vrsto do 17. leta starosti. Njegova usoda za zdaj sicer še ni povsem znana, tako kot tudi ne usoda preostalih igralcev, ki sta na preizkušnji, to sta hrvaški branilec Vedran Dalić in njegov rojak, napadalec Marko Dabro.

Konec tedna na hrvaški obali
Šumarji bodo do petka trenirali doma, potem pa jih čaka podaljšan konec tedna na morju. V petek zjutraj se bodo odpravili proti hrvaški obali, kjer jih v Rovinju ob 14.30 čaka naslednja v nizu pripravljalnih tekem. Tokrat bo tekmec Osijek. Po srečanju se bo štajerski prvoligaš preselil v Umag, kjer bosta naslednji dan na sporedu dva treninga, v nedeljo pa sledi pot domov. Toda še prej se bodo ustavili v Poreču in tam ob 11.30 začeli dvoboj s še enim hrvaškim prvoligašem – Rudešem.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike