Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 22.01.2019 10:48:42

Nesojeni nogometaš OLIMPIJE kot na vlaku smrti: Najprej URESNIČIL SANJE, zdaj začenja znova v DRUGI LIGI!

fc-wacker-innsbruck.at
Patrik Eler ima spet novega delodajalca.

Ko je Olimpija leta 2016 osvojila naslov prvaka in začela graditi ekipo za naskok na ligo prvakov (potem ji je spodletelo na prvi oviri ...), je bil v načrtih tedanjega športnega direktorja Nenada Protege tudi Patrik Eler. Primorec se je tisto poletje poslovil od Austrie in imel proste roke, bil pa je kar precej vroča roba, saj je v Celovcu zabil nemalo golov. Eler se je dejansko pridružil treningom zmajev in s temi odpotoval tudi na priprave na Roglo, toda na koncu se je Protega v navezi s trenerjem Rodolfom Vanolijem odločil, da napadalcu ne bo ponudil pogodbe.


Eler je namesto v Ljubljano odšel v Innsbruck, kjer je v dresu Wackerja na 34 tekmah dosegel kar 24 golov. To je bilo dovolj, da si je priigral sanjski prestop v vrste francoskega Nancyja, slednji je zanj plačal dobrih 600.000 evrov. Eler je v novem okolju debitiral z mojstrskim zadetkom iz prostega strela, toda nadaljevanje je bilo precej slabše. Mučile so ga poškodbe, zato ni igral veliko, poslovil se je po vsega osmih tekmah. Nancy ga je na začetku aktualne sezone vrnil nazaj v Wacker, kjer pa se ob Zlatku Dediću ni naigral.

Zato v Innsbrucku niso delali težav, ko se je oglasil Reid. Avstrijski drugoligaš se je z Nancyjem dogovoril za posodo do konca sezone, Eler pa bo imel priložnost, da spet zablesti v ligi, v kateri je že blestel. Ried sicer po prvem delu tekmovalnega leta 2018/19 zaseda tretje mesto na lestvici druge avstrijske bundeslige, Elerja in njegove nove soigralce torej spomladi čaka boj za elito.

Značke: patrik-eler, ried

Članki iz rubrike