900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 16.01.2019 11:29:27

DO SOLZ GANLJIVA GESTA: Maribor podprl akcijo v spomin na svojega velikega navijača!

Maribor
Drago Wernig - TAKA
V dobrodelnem društvu Humanitarček so se odločili, da s posebno akcijo počastijo spomin na nedavno preminulega mladega dobrodelneža Roka Černica. Ker bi prav danes dopolnil 22 let, bodo v njegov spomin zbirali nogavice, ki jih je tudi sam pogosto zbiral za brezdomce.

Akcijo, ki bo trajala do konca tega tedna, so poimenovali Rok(ovanje). "Rok je bil namreč velik človekoljub, dobitnik številnih priznanj za svojo dobrodelnost ter od glave do peta navijač NK Maribor. Na tak način želimo doseči, da spomin nanj ne zbledi, obenem pa spodbuditi mlade, da gredo po njegovi dobrodelni poti," so sporočili iz društva Humanitarček s sedežem v Mariboru.

Akcijo sta po njihovih navedbah med drugim podprla tudi Rokova mama Mateja in Nogometni klub (NK) Maribor. "Ideja je tako vsako leto na njegov rojstni dan zbrati vsaj tisoč parov nogavic," napovedujejo.



V Mariboru bodo zbirali nogavice v Vijol'čni bajti na Tyrševi in v Mercator centru Tabor ter po pošti na sedežu Humanitarčka. V Ljubljani so projekt podprli pri Botrstvu in bodo nogavice zbirali v prostorih Zveze prijateljev mladine (ZPM) na Proletarski cesti.

Rok Černic je umrl avgusta lani. Tragična vest je pretresla številne v Mariboru in širše, saj je bil v javnosti dobro znan kot vnet humanitarec, prostovoljec in navijač NK Maribor. Leta 2016 je za svoje požrtvovalno delo prejel naziv Naj prostovoljec med mladimi.

Značke: maribor, černic

Članki iz rubrike