kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 15.01.2019 11:00:12

Rekorder hrvaške lige ... V SLOVENIJI: Spomladi v boju za vrh lestvice!

Vlado Kos/CROPIX
Slovenski prvoligaši se marljivo pripravljajo na nadaljevenje sezone, odgovorni v klubih pa iščejo igralce, s katerimi bi okrepili igralski kader in ga naredili še bolj konkurenčnega.

Od prejšnjega tedna so v Kidričevem trije nogometaši, ki bodo trenerja Oliverja Bogatinova in strokovno vodstvo skušali prepričati, da si zaslužijo dres Aluminija.

Prvi je 23-letni hrvaški branilec Vedran Dalić, ki je bil zadnje leto in pol član Interja iz Zaprešića. Zanj je v prvem delu sezone zbral štiri nastope (tri v prvenstvu) in enega v pokalu. Sicer pa je doslej v hrvaški prvi ligi zbral 22 nastopov in zabil en gol.



Drugi je Marko Dabro, ki še vedno velja za najmlajšega igralca, ki je kadarkoli igral v najmočnejšem hrvaškem prvenstvu. V njem je debitiral pri 16 letih in dveh dneh. Danes 21-letni napadalec je poleti postal član novinca v hrvaškem prvenstvu Gorice, kjer pa ni dobil veliko priložnosti, v treh nastopih je zbral zgolj 54 prvenstvenih minut. Pred poletnim prihodom v Gorico je branil barve Cibalie in za slednjo v hrvaški prvi ligi na 45 tekmah zabil pet golov. Omeniti velja, da je bil od avgusta 2013 do februarja 2016 član mlade ekipe Fiorentine.

Tretji je 20-letni češki vezist Marcel Čermak. Decembra se je vrnil v mlado ekipo praške Slavie. Pred tem je bil leto in pol član Viktorie Žižkov, za katero je v češki prvi ligi zbral 38 nastopov in zabil tri gole. Čermak je zbral tudi tri nastope za češko izbrano vrsto do 17. leta starosti.

Članki iz rubrike