krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

1680173506-fgrsghes-45-1680173482221 Necenzurirano

Nova afera na UKC: to je podjetje, ki naj bi mu ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

STA
STA
8 10.01.2019 14:51:25

Robert Pevnik 'ZAGROZIL' Mariboru in poudaril: Od ČISTILKE do PREDSEDNIKA, vsi moramo ...

alesfevzer.com
Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija Ljubljana je začela priprave na spomladanski del Prve lige Telekom Slovenije. Ljubljančani si kljub zaostanku devetih točk za Mariborom in še ne povsem znani kadrovski sestavi želijo naslov prvaka. To bodo poskušali uresničiti pod vodstvom novega trenerja Roberta Pevnika, ki napoveduje bojevito Olimpijo.

"To je zame čast. Kar se je dogajalo prej, ni pomembno. To je nova zgodba, verjamem vanjo, zato sem prevzel to odgovornost. Niti v prvenstvu ni še nič izgubljenega, to sem povedal tudi svojim igralcem. Vsi pa moramo postati zelena družina, od čistilke do predsednika. Verjeti moramo v uspeh. Moramo biti bojeviti, samozavestni, potrebovali bomo tudi veliko sreče, ker bomo veliko tvegali, da bi prišli do tega končnega cilja," je ob prvem treningu v Ljubljani dejal Pevnik, ki je nasledil Zorana Barišića, odpuščenega po jesenskem delu sezone.

Cilji Ljubljančanov so jasni - biti prvak. "Ko si trener Olimpije, predsedniku ni treba postavljati ciljev, ker imaš tudi sam in sami igralci cilj biti najboljši. Zaostajamo devet točk, ampak vedno se je pokazalo v nogometu, da je vse mogoče. Vse tekmece cenimo, ampak verjeti moramo tudi vase," meni Pevnik, trener Olimpije že v sezoni 2009/10.

Dosedanji strateg mladinske sekcije zeleno-belih pravi, da je pred novim izzivom samozavesten. "Vem, da bom treniral najboljšo ekipo v državi. Že zdaj je dobra ekipa, ki pa se bo še okrepila. Najbolj pomembno je, da bomo vsi samozavestni, da razmišljamo o sebi, svoji igri in trdo delamo. Le to nas bo vodilo do uspeha," je prepričan 49-letni trener, ki je napovedal tvegano igro.


"Ogledal sem si skoraj vse tekme, spoznal igralce. Imamo kakovost. Igra bo precej tvegana, ne pa brezglava. Bomo morali pa veliko tvegati zaradi zaostanka. Vsekakor pa bo to igra na zmago," napoveduje nekdanji nogometaš, ki se je kot trener preizkusil že pri številnih klubih v Sloveniji.

Kako bo izgledala ekipa Olimpije sicer še ni jasno, saj sta odšla Branko Ilić in Aris Zarifović, Aljaža Ivačiča menda zgolj podrobnosti ločijo od prestopa v ligo MLS k Portlandu, kjer je na zdravniških pregledih, nejasna pa je še usoda najboljšega strelca Olimpije Roka Kronavetra kot tudi nekaterih drugih nogometašev, za katere naj bi obstajalo zanimanje v tujini.

"Ve se, da po odhodih Ilića in Zarifovića iščemo srednjega branilca, to je v prvem planu, mora pa biti res kakovosten. Za druge pa ne morem ničesar reči, saj ob omenjenih odhodih ni nič na novo potrjenega," je še dejal Pevnik in dodal, da bodo stremeli k temu, da vsaj eden ali dva igralca iz mladinske ekipe dobita priložnost tudi v članski.

Olimpija se bo sicer pripravljala v Ljubljani, Čatežu in Beleku, v tem času bo predvidoma odigrala pripravljalne z Varaždinom, hrvaško Gorico, Bravom, Dunajsko Stredo, St. Pöltnom, Rubinom Kazanom in Lokomotivo iz Taškenta, v dogovoru pa je tudi generalka pred nadaljevanjem prvenstva, ko naj bi v Stožicah gostoval Salzburg.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike