mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 10.01.2019 12:30:50

Nekdanji trener Krškega s prstom pokazal na VODSTVO: Imeli smo medsebojni dogovor

www.alesfevzer.com
V Krškem so se sredi novembra – po nizu slabih rezultatov – odločili odpustiti trenerja Alena Ščulca, ki ga je nasledila dvojica Radovan Karanović-Milan Djuričić. Toda Ščulac je ostal na plačilnem seznamu kluba, saj ni prišlo do sporazumne prekinitve sodelovanja.

Slednja se je zgodila tik pred iztekom koledarskega leta, ko sta se strani dogovorili, da gresta vsaka po svoji poti. Govorili smo z Alenom Ščulcem, ki nam je povedal, zakaj je bilo treba na razhod čakati mesec in pol.

»Šlo je za nekorekten odnos kluba, sploh predsednika Zorana Omerzuja. Preden so me odpustili, smo imeli medsebojni dogovor, da v določenem številu tekem dosežemo določeno število točk. Po treh tekmah pa so odgovorni besedo prelomili in to me kot človeka najbolj boli. Zato sem potem vztrajal pri svojem in stvari so se vlekle do konca decembra, ko se je vse razrešilo,« je razložil primorski strokovnjak, ki je dodal, da je predsednik govoril o porušeni energiji med njim in igralci, sam pa je dejal, da je bilo ravno nasprotno.


Na leto v Krškem vseeno gleda pozitivno. »Zelo sem ponosen na opravljeno delo. V prejšnji sezoni smo si obstanek zagotovili štiri kroge pred koncem, kar se prej še ni zgodilo. Uvrstili smo se v četrtfinale pokala in izenačili najboljši dosežek kluba. Si pa zamerim, ker nisem vztrajal pri določenih zadevah, kot so prihodi in odhodi igralcev. Ekipa je bila kakovostna, a sestavljena prepozno. Temu, da nismo imeli sreče, so botrovala tudi neredna izplačila, nekateri fantje za svoje delo niso bili plačani dva, nekateri tri mesece. Zaradi nakopičenih težav je potem trenerjevo delo veliko težje, sploh, ko je zgodba sestavljena na novo.«

Ustavili smo se pri prihodih in odhodih igralcev, teh je v Krškem vselej zelo veliko. Pri tem pa se je zgodilo kar nekaj stvari, ki si jih ni želel. »Že pred koncem prejšnje sezone sem upravi dal seznam igralcev, ki sem jih želel zadržati, a od tega niso naredili nič, zato sem bil zelo žalosten. Moja velika napaka je, da sem pustil oditi ...«

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: krško, ščulac

Članki iz rubrike