TAKA5928 Odkrito.si

S Tanjo Žagar ni samo plesal! Kaj je povezalo ...

toča, Poljanska dolina ob Kolpi Svet24.si

Bo toča res čedalje debelejša?

par Petisvet.si

Kaj se v resnici lahko naučimo iz končanih zvez?

vročina, živalski vrt madrid, 25.6.2019 Svet24.si

Vročina prodira, ogroženi so junijski rekordi

braco gruden vladimir - foto MJP Svet24.si

Kako je mogoče »zdraviti s pogledom«

DSC_7448 Njena.si

Slovenski športnik dahnil usodni 'da'

škufca andrej Njena.si

Andrej Škufca ganil s sinovo fotografijo

nu
nu
1 09.01.2019 20:29:05

DINO HOTIĆ: Kaj podobnega se mi ne sme več nikdar zgoditi!

Drago Wernig - TAKA
Dino Hotić bo v spomladanskem delu sezone eden ključnih igralcev vodilnega Maribora, ob začetku priprav pa je spregovoril o manj in bolj prijetnih temah.

Za klubsko spletno stran je 23-letni vezist pojasnil, kaj se je zgodilo na večnem derbiju, 27. oktobra, ko je bil izključen, posledično pa ga je doletela kazen - prisilni počitek do konca jesenskega dela.

Dino zdaj s časovne razdalje gleda na rdeči karton kot na slabo izkušnjo, ki ga je izučila: "Kaj podobnega se mi ne sme več nikdar zgoditi. Ni se bilo lahko soočiti z neprijetno situacijo, a sem ves čas do konca jesenskega dela zavzeto treniral in skušal iz vsega izvleči nekaj pozitivnega. Dobro sem se spočil in se poln energije vrnil nazaj. Vse drugo je pozabljeno. Sodniku sem se opravičil že takoj po derbiju, šlo je za nepremišljeno potezo ob razočaranju, v tisti sekundi, ko se ne zavedaš, kaj delaš."

Ob snidenju s soigralci, na tradicionalni večerji ob začetku zimskih priprav, je povedal: "Nismo se dolgo videli, takoj je bilo opazno, da smo vsi že komaj čakali na začetek priprav. Dolgo smo počivali, jaz še dlje kot večina soigralcev. Dolgo sem že brez tekme in tako kot sem se zbora ter ponovnih treningov se veselim novih tekmovalnih izzivov, da nadoknadim, kar sem zamudil med jesenskim 'finišem'. Že vsaka pripravljalna tekma bo zame kot prvenstvena ali pokalna."Za leto 2019 želi sebi in soigralcem predvsem zdravja "in da bi oddelali priprave ter nadaljevanje sezone brez poškodb. Da postanemo prvaki, skušamo osvojiti tudi pokal in priti do dvojne krone. Ne oziramo se na prednost, moramo nadaljevati, kjer smo ostali jeseni in skušati še nadgraditi igro v spomladanskem delu."

Sicer pa želi Dino doseči še več zadetkov, v jesenskem delu jih je osem - več kot prej v vseh prvoligaških sezonah skupaj.
"Bil je že čas, da se ves dosedanji trud pokaže na takšen način. Ob trdem delu je zdaj tudi že več izkušenj, novih spoznanj. Škoda, da sem izpustil zadnjih 6 tekem, a so soigralci poskrbeli za odličen zaključek leta. Zdaj z dodatnim motivom želim pomagati v naslednjih bojih. Jesen je bila do kazni odlična, a si vedno lahko zastavljamo višje cilje. Ko ti uspe nekaj dobrega, je vedno mogoče narediti še boljše."

Značke: dino-hotić, maribor

Članki iz rubrike