Mojca Šapla 1 Odkrito.si

Spodnje perilo za usodno žensko

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

deklica Petisvet.si

Reinkarnirana deklica se spominja 10 prejšnjih ...

jedrska elektrarna krško, nek Svet24.si

»Ob vsem strahu pred jedrskimi elektrarnami me ...

2 kraljica Svet24.si

Kraljico so evakuirali zaradi invazije podgan

1_boštjan Romih uvodna_Mateja Jordovič Potočnik Njena.si

Neskončno hvaležen Boštjan Romih

Primož Vrhovec in Jan Bučar Njena.si

Ima slovenski igralec skrivno hči?

ro
ro
0 07.01.2019 07:48:39

IGRA se z ŽIVLJENJEM. V SLOVENIJI je opozoril nase, po ŠE ENI DRAMI se je klub moral ODZVATI na tak način

Makedonski sport
Njegovi delodajalci so - z zamudo - vendarle ravnali kot štirikratni slovenski prvaki.

Kyrian Nwabueze je v prejšnji sezoni v slovenski prvoligaški druščini hitro opozoril nase. Le nekaj tekem v goriškem dresu je bilo dovolj za razkritje, da je odličen napadalec, Miran Srebrnič je v njem dobil močno orožje, toda potem je osupnila informacija, da ima nigerijski napadalec z ameriškim potnim listom težave s srcem. Seveda je moral opraviti številne preglede, v ZDA je prestal tudi lažji kirurški poseg. Negotovost je trajala kar nekaj časa, 26-letni napadalec je vztrajal pri tem, da bo nadaljeval kariero, zbiral je številna zdravniška mnenja, toda v zadnjih dneh junija so pomembno odločitev sprejeli v klubskih pisarnah štirikratnih prvakov. 

"Kyrian Nwabueze ni dobil zelene luči slovenskih zdravnikov za nadaljevanje kariere v modro-belem dresu. Prejeta dokumentacija ni izpolnjevala vseh zdravstvenih zahtev za nadaljevanje igranja nogometa v Sloveniji, zato je ND Gorica z njim sporazumno prekinilo sodelovanje," so sporočili Goričani in dodali: "Kyrianu se iskreno zahvaljujemo za njegov prispevek in mu želimo veliko sreče ter predvsem zdravja na njegovi nadaljnji življenjski poti."

nwabueze af
alesfevzer.com

A glavni igralec zgodbe je ostal pri svojem. Ni hotel niti pomisliti, da ne bi več igral nogometa, naposled je nove delodajalce našel v Makedoniji. Pridružil se je Pobedi, kjer je v jesenskem delu sezone igral odlično, bil je z naskokom najboljši igralec ekipe iz Prilepa, ki nadaljevanje prvenstva pričakuje na predzadnjem mestu na lestvici, a vmes je preživel še eno dramo. Sredi novembra ga je v Tetovem na tekmi z Renovo obšla slabost, kar naenkrat se je zgrudil na igrišču, zavladala je panika. Verjeli ali ne, gostje s seboj niso imeli zdravnika, na pomoč mu je priskočil zdravnik domače ekipe, nato še osebje iz reševalnega vozila. Kyrian Nwabueze se je na tleh tresel, prizori so bili grozljivi, nato je na srečo le prišel k sebi.

V makedonski javnosti so se razumljivo sprožila takšna in drugačna vprašanje, kako je mogoče, da lahko nekdo igra s takšno srčno napako, in razpletlo se je tako, da je tudi Pobeda z nekdanjim članom Gorice predčasno prekinila sodelovanje. 

"Res škoda. Nwabueze je odličen igralec, o tem ni nikakršnega dvoma, ampak ob spoznanju, da ima težave s srcem, in po tistem, kar se je dogajalo na tekmi z Renovo, kot trener ne morem računati na njegove usluge. Poleg tega zveza zahteva dodatne preglede in potrdila. Ne vem, ali obstaja kakšen zdravnik v Makedoniji, ki bi prevzel takšno odgovornost, da bi mu dovolil nadaljnje igranje v prvi ligi," je pojasnil trener Jane Nikoloski.

Članki iz rubrike