Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
21.12.2018 11:13:09
Deli članek:

Neverjetno razkritje: Danes je eden najboljših v Sloveniji, zaradi menedžerja bi se lahko končalo slabo!

Drago Wernig - TAKA

Napadalno usmerjeni vezist se je v prvem delu sezone predstavil v odlični podobi.

V Kidričevem z veseljem pogledujejo na lestvico, pričakovanja pred začetkom sezone bržčas niso segala tako visoko. "Vemo, da je prvi in osnovni cilj vedno najmanj osmo mesto, vendar se s tem nisem kaj prida obremenjeval. Seveda sem bil osredotočen na to, da bi uresničili tekmovalne načrte, a prav tako pomembni so razvojni cilji kluba. Uveljavitev mladih fantov ob sodelovanju z mladinsko šolo. Prizadevati si iz igralcev izvleči čim več oziroma omogočiti pogoje, da bi sposobnosti vsakega posameznika v čim večji meri prišle do izraza. Poskrbeti moramo za napredek igralcev. Ob odhodu iz kluba mora biti opazna pozitivna razlika v primerjavi z zmožnostmi, ki so jih imeli ob prihodu. Seveda govorim o mladih fantih, ki imajo potencial. Prihajajo tudi starejši, izkušeni, a njihova vloga je drugačna, skupaj moramo sestaviti želeni mozaik. Mislim, da nam je v tej sezoni kar dobro uspelo," pravi Oliver Bogatinov.

Bržčas ne bi bilo pošteno, če ne bi izpostavili enega člana rdeče-bele zasedbe; Francesco Tahiraj gotovo spada v skupino igralcev, ki so v največji meri zaznamovali jesen. Preprosto je eksplodiral."Zlasti v končnici je igral odlično, na zadnjih petih tekmah se je petkrat vpisal med strelce," je pritrdil trener Aluminija. Toda na začetku sezone ni nič kazalo, da bi italijanski napadalno usmerjeni vezist albanskih korenin lahko tako zablestel. "Hja, poleti je poslušal menedžerja in namesto pri nas na pripravah je bil na preizkušnji v drugi švicarski ligi. Pridružil se nam je nekaj dni pred začetkom prvenstva. Takrat sem mu rekel: ‘Tahi, kaj bova zdaj?’ Ker se ni vrnil na bahav način, sem mu dejal, naj se preobleče in greva na trening," je zanimivost razkril Oliver Bogatinov.

Marsikdo mu priložnosti najbrž ne bi (več) ponudil. "V življenju je treba znati odpuščati. Vsi počnemo napake, čeprav niti ne želim soditi, da jo je storil. Poskušal je pač svojo srečo, verjel je nekim ljudem in se odločil za pot, za katero je menil, da je prava."

Po sijajnih predstavah v prvem delu sezone je jasno, da ga bo težko zadržati v Kidričevem. "Želim si, da nam ga ne bo uspelo zadržati. Seveda se trudimo, da bi ga, a če bi se razpletlo drugače, bi to pomenilo, da nam ga je speljal nekdo močnejši od nas. Poskrbeti moramo, da bi bili vsi zadovoljni," se je odzval trener Aluminija.