stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
0 18.12.2018 08:12:36

ANTE ŠIMUNDŽA OSUPNIL: Če govorijo, da smo RAZOČARALI, je to za nas POHVALA. O Mariboru in Olimpiji pa ...

Jurij Kodrun
Trener Mure je bil s podobo svoje ekipe v prvem delu sezone zadovoljen.

Mura nadaljevanje prvenstva pričakuje na šestem mestu na lestvici. Kakšna je po opravljeni analizi ocena jesenskega dela sezone?

Ocena je dobra. Glede na to, kakšna je točkovna razlika v primerjavi z ekipami, ki so za nami, smo zadovoljni. Mislim, da hodimo po prepoznavni poti, vse je usmerjeno v uresničitev cilja, ki smo si ga zadali pred začetkom sezone, to je obstanek. Hkrati smo napredovali kot posamezniki, kot ekipa in kot klub v celoti. Menim, da je razlogov za pozitivno oceno dovolj.

Vedno znova poudatrjate, da je vaš osnovni cilj obstanek, a zdi se, da javnost in tudi mediji Muro vendarle dojemamo nekoliko drugače. Morda najbolj nazoren primer sta zadnji jesenski preizkušnji v Fazaneriji, v katerih ste osvojili le točko, kar je bilo ocenjeno kot veliko presenečenje. Ni manjkalo ocen, da ste zelo razočarali.

V pričakovanju začetka sezone javnost ni bila prepričana, da bomo dovolj konkurenčni za tekmovanje v prvi ligi, mar ne? Zdaj pa je prav ta javnost nenadoma presenečena, če Mura na domačem igrišču ne premaga Celja ali Triglava. In govori, da smo razočarali, čeprav sta bili na nasprotni strani ekipi, ki imata veliko več prvoligaških izkušenj, mi smo bili še v prejšnji sezoni v drugi ligi. To pomeni, da smo opravili velik posel, naredili velik korak naprej. Z našim delom in igrami nam je uspelo spremeniti dojemanje okolice do te mere, da po junijskih dvomih zdaj od nas pričakuje uspehe. To je za nas veliko priznanje, pohvala in pokazatelj, da smo na pravi poti. Nismo več avtsajderji.

Kakšen je vaš komentar ob pogledu na lestvico?

Mislim, da je realna in razkriva pravšnja razmerja moči. Tretje mesto Aluminija je gotovo presenečenje, ob spoznanju, da se je v prejšnji sezoni uvrstil v kvalifikacije za ligo Europa, pa je razočaranje Rudar. Vse drugo je v največji meri v skladu s pričakovanji.

Toda Maribor ima na vrhu lestvice pred Olimpijo kar devet točk prednosti; takšen naskok so si drznili napovedati zelo redki.

Zame to ni presenečenje. Vemo, kakšen je organizacijski ustroj Maribora, stvari so jasno dorečene, smernice postavljene, kakovost igralske zasedbe ni vprašljiva. Ko je tako, so uspehi logična posledica.

CELOTEN POGOVOR, V KATEREM SE JE TRENER MURE DOTAKNIL NAVIJAČEV, OKREPITEV IN ŠE MARSIČESA, SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Značke: ante-šimundža, mura

Članki iz rubrike