stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ro
ro
2 14.12.2018 18:43:34

Tega niste vedeli! ZORAN BARIŠIĆ je vodil Olimpijo na 15 tekmah, toda TURKI so prehiteli MILANA MANDARIĆA

alesfevzer.com
Kdo bo na klopi zmajev nasledil avstrijskega strokovnjaka?

V sredo so izginili še morebitni zadnji dvomi. Tudi tisti, ki so naivno verjeli, da se bo Milan Mandarić po zmagi v Novi Gorici vendarle uprl svojemu ‘fetišu’ zamenjave trenerjev, so morali priznati predajo. Zoran Barišić je uradno postal naslednja žrtev prvega moža Olimpije, velika večina navijačev je nad takšnim razpletom dogodkov ogorčena. Prav tako kot nad napovedjo o velikem zasuku v igralski zasedbi, pri katerem avstrijski strokovnjak ni želel sodelovati. 

Zdaj že nekdanji trener zmajev je sicer ekipo vodil na 15 tekmah in le enkrat okusil grenkobo poraza, toda polom v Kidričevem je imel tako velike razsežnosti, da so prvega moža aktualnih prvakov prisilile v radikalne ukrepe. Ampak pozor, Zoran Barišić je že bil trener ekipe, ki jo je vodil na manjšem številu preizkušenj kot Olimpijo. Zgodilo se je v Turčiji, kjer je Karabükspor pod njegovo taktirko odigral zgolj 13 dvobojev, v povprečju je osvojil 1,23 točke. V Ljubljani je bilo povprečje precej višje (2,13), največ tekem pa je Avstrijec balkanskih korenin seveda vodil na klopi Rapida. Bilo jih je 148, dunajski zeleno-beli so v vsakih 90 minutah v povprečju osvojili 1,76 točke.

Kje bo Zoran Barišić nadaljeval trenersko kariero, za zdaj ostaja negotovo. Nekateri mediji pri severnih sosedih poročajo, da je med kandidati za prevzem Altacha, spet drugi namigujejo, da morda ni povsem izključen scenarij, po katerem bi se vrnil na ‘kraj zločina’ oziroma bi spet sedel na vročo klop Rapida, hkrati so številni prepričani, da se v Avstrijo še ne bo vrnil. "Mislim, da sem dokazal, da sem lahko uspešen tudi v tujini," je pred dnevi dejal za Kurier.

mandaric komljenovic

Seveda pa je še bolj vznemirljivo vprašanje, kdo bo njegov naslednik pri Olimpiji. Kot smo že pisali, je v prejšnjih dneh za favorita veljal Igor Jovićević, toda po signalih, ki prihajajo iz zagrebškega Dinama, kjer vodi drugo ekipo, možnosti za kaj takega skoraj ni, zato pa naj bi bilo vse bolj verjetno, da bi Milan Mandarić rešitev našel ‘znotraj hiše’. Če bi naposled obveljala ‘grožnja’ o velikem rezu v igralski zasedbi, ki bi jo potemtakem sestavljali v največji meri mladi, obetavni igralci, naj bi se močno dvignile delnice trenerja mladinskega moštva, v jesenskem delu prvenstva je zeleno-bele upe vodil Robert Pevnik.

Članki iz rubrike