stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ro
ro
1 14.12.2018 16:16:51

KEK o Bišćanu, BIŠĆAN o Keku: Za to mi ni bilo treba porabiti NITI MINUTE

Boris Kovačev / CROPIX
Na reški Rujevici imajo spet dovolj razlogov za zadovoljstvo.

Nogometaši Rijeke pod vodstvom Igorja Bišćana igrajo kot prerojeni, na devetih tekmah so osemkrat zmagali in enkrat igrali neodločeno. Če bi sestavili improvizirano lestvico, ki bi veljala od prihoda naslednika Matjaža Keka, bi bila zasedba z Rujevice na vrhu. Osvojila je 90 odstotkov mogočih točk oziroma eno več od Dinama in kar sedem več od Hajduka, pozitiven vtis krepi še uvrstitev v polfinale pokalnega tekmovanja.

Nekdanji strateg Olimpije in njegovi varovanci bodo v soboto jesen sklenili z gostovanjem v Koprivnici, kjer bo na nasprotni strani Slaven, ki v medsebojnih dvobojih slasti zmage ni okusil že na 25 zaporednih preizkušnjah.

Dejstvo je, da je Igor Biščan spremenil podobo ekipe, kar mu priznava tudi njegov predhodnik. "Prišlo je do zasičenja in slabe komunikacije. Mislim, da je bil moj odhod odgovorna poteza. Hvala vsem na Reki, od predsednika do navijačev za vse, kar sem doživel," je na gostovanju pri Jošku Jeličiću na Planet Sportu med drugim povedal aktualni slovenski selektor in pristavil: "Nadvse sem zadovoljen, da je trener, ki je prišel za menoj, rezultatsko krivuljo obrnil v pozitivno smer. Spremljal sem malo tekem, toda z dobrimi rezultati igralci dobivajo prepotrebno samozavest in so posledično videti bolje. Igor Bišćan je v igro vnesel nekaj dobrih idej, na katere se je ekipa odlično odzvala."

Matjaž Kek
Martin Metelko

Pohvale prihajajo tudi z druge strani. "O Matjažu Keku vse povejo fenomenalni rezultati, ki jih je dosegel z Rijeko. Resnost ekipe, disciplina … To so stvari, za katere mi ni bilo treba porabiti niti sekunde," je za Novi list dejal Igor Biščan in dodal: "Moja osnovna naloga je bila vrniti pozitivno energijo. Prvi učinek je bil šok zamenjave trenerja, nakar so igralci odlično sprejeli ideje in zahteve strokovnega vodstva. Moram priznati, da niti v najbolj norih sanjah nisem pričakoval takšne podobe."

Članki iz rubrike