požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Jurij Završnik
Jurij Završnik
0 12.12.2018 08:23:27

Želeli ste ga, DOBILI STE GA! Miran Pavlin o Mariboru, Violah, Olimpiji, Green Dragonsih, prihodnosti ...

Drago Wernig - TAKA
Eden od ključnih tvorcev nogometne pravljice, ko je zlata generacija prvič popeljala slovenski nogomet na veliko tekmovanje. Po igralski karieri je največji pečat pustil v Mariboru, kjer je bil ob Zahoviću zadolžen za ... Nato sta se razšla, zdaj pa ga mnogi vidijo kot Zahovićevega 'nasprotnika' na mestu športnega direktorja Olimpije.

Miran Pavlin in NK Maribor zaključena zgodba?
Da. Sporazumno smo se razšli, zaključili zgodbo in to je to, brez pranja umazanega perila v javnosti. Zgodba se je končala, tako kot so se končale prejšnje zgodbe v mojem življenju, v drugih klubih. Sedem let v enem klubu je kar dolga doba. Bilo je veliko uspehov – trikrat liga Europa, dvakrat liga prvakov ...

Kako danes gledate na svojo epizodo v Mariboru? V klubu je bila stalnica zelo močna osebnost, kot je Zlatko Zahović, zamenjalo se je nekaj trenerjev ...
Maribor je po svojem ustroju in delovanju zagotovo vodilni športni klub v Sloveniji, mogoče celo v regiji, če izvzamemo Dinamo. Zato tudi deluje tako dobro. Vsakemu novemu trenerju je bilo takoj jasno, kam je prišel, in vse mu je bilo prineseno na pladnju. Trenerjem v Mariboru ni težko. Res so pod pritiskom, toda klub trenerje tako podpira, da se res ne morejo pritoževati. In podpre prav vsakega trenerja – od Anteja Čačića do Anteja Šimundže, ki je prezimil v Evropi. Uspehi Maribora niso naključni.

Kako pa so vas v mariborskem klubu sprejeli najzvestejši navijači vijoličastih, Viole?
Super. Nisem imel občutka, da bi bil nezaželen. Tudi ko sem šel v Mariboru ven na kavo, sem se počutil odlično. Včasih so navijači lahko tudi zahtevni, vendar živijo s klubom in ga imajo radi. Podpirajo pa vsakega, ki pride v klub. Maribor je pač nogometno mesto.

Kaj pa počnete trenutno? Boste dolgo brezposelni?
Veliko potujem, da obnovim in poglobim stike za naslednje projekte.

Projekte, ki so povezani z nogometom?
Drugega niti ne znam početi. Nogomet je moje življenje.



Ste morda zajadrali v menedžerske vode?
Ne. Moj cilj je tisto, kar sem počel tako v Kopru in Olimpiji kot v Mariboru – da imam v klubu neko funkcijo. To znam delati najbolje in tega se bom držal tudi v prihodnje.

Boste delali v Sloveniji ali vas morda vabi tujina?
Za zdaj ni še nič konkretnega in se mi tudi ne mudi. Bili so sicer neki stiki, vendar ... Bomo videli.

V zadnjem času se veliko govori, da bi se lahko vrnili v Olimpijo.
Verjetno je nekdo nekje izvedel, da sem prost, in potem vzniknejo take govorice. Za Olimpijo sem trikrat igral, tudi takrat iz pete v prvo ligo. Tega ljudje ne pozabijo. Stikov za zdaj ni. Klubu gre dobro in finančno je preskrbljen. Sam sem navajen, da skrbimo predvsem za to, da klubu prinesemo denar, v Olimpiji pa je zdaj drugače, saj trenutno samo trošijo; mi pa smo bili v klube pripeljani, da delamo denar.

Kako ste občutili napetosti med Mariborom in Olimpijo, ko ste bili uslužbenec NK Maribor?
Od tega nogomet živi. Povsod po svetu, v Sloveniji pa še toliko bolj. Vse je odvisno od Maribora in Olimpije. V peti, četrti, tretji ligi, ko smo igrali za Olimpijo, smo si želeli, da bi bila med Olimpijo in Mariborom takšna trenja, kot so danes. Da bi bila Olimpija spet konkurenčna Mariboru. To je samo dobro, saj se potem govori o nogometu. Mi, ki delamo v nogometu, pa moramo biti toliko razsodni, da smo profesionalci. Tam, kjer delaš, pač svoje delo opravljaš zagnano in predano, navzven pa vlada folklora, kakršno imamo povsod po svetu.

CELOTEN INTERVJU Z MIRANOM PAVLINOM SI LAHKO PREBRETE SAMO V SREDITNI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: maribor, pavlin, olimpija

Članki iz rubrike