reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
5 04.12.2018 06:31:37

Njemu naj jo PLAČA KAR MAMA! Ali kako je Mandarić s seznama za premije PREČRTAL nekaj asov, brez katerih NASLOVA sploh ne bi bilo

Grega Wernig
Afera premije, ki je stresla tla pod nogami Milana Mandarića in celotne Olimpije, dobiva nove razsežnosti.

Ko dvigneš pokrov Pandorine skrinjice, je utopično pričakovati, da bo ven prišlo le to, kar boš sam želel. Čeprav so se v upravi Olimpije določeni ljudje še kako trudili, da bi v javnost posredovali zgolj svojo plat resnice v odmevni aferi premije, pa je dejstvo, da bodo morali požreti tudi marsikaj takšnega, kar jim ne bo niti po naključju všeč. Že včeraj smo osvetlili drugo plat resnice, tisto plat, ki jo je uprava Olimpije z Milanom Mandarićem na čelu pozabila omeniti, zdaj smo se dokopali do naslednjih odmevih podrobnosti, ki prvemu možu slovenskega prvaka nikakor ne morejo biti v ponos.

O tem, zakaj je počilo med upravo in številnimi najvidnejšimi nogometaši Olimpije, smo poročali že v včerajšnji številki našega časnika. Razlog ni presenetljiv; saj veste, kako pravijo: vse se začne in konča pri denarju. V tej zgodbi se vse skupaj vrti okrog 500.000 evrov, kolikor je uprava kluba obljubila nogometašem zaradi osvojenega naslova državnih prvakov in nastopanja v Evropi. Nogometaši bi premije morali prejeti že pred tedni, toda kar nekajkrat so jih v upravi prosili v prestavitev datuma izplačila. Dan pred nedavno tekmo z Muro so igralci nato prejeli ves znesek, toda šele po tem, ko so se odločno uprli nakazilu v dveh različnih obrokih. Milan Mandarić in njegovi sodelavci so jih za takšno potezo prosili, ker je klub iz Ljubljane v hudih finančnih težavah. Te resno ogrožajo vsakodnevno poslovanje Olimpije, slednja naj bi imela po naših informacijah več milijonov evrov neplačanih terjatev. Ali odprtih računov, če želite. Na upravo Olimpije pritiskajo številni, tudi nekateri njeni tekmeci v Prvi ligi Telekom Slovenije. Zato je po svoje razumljivo in logično, da so vodilni možje zmajev nogometaše prosili, naj jim priskočijo na pomoč. Toda igralci tega niso želeli storiti. V prvi vrsti zato, ker so jih pred tem tolikokrat peljali žejne čez vodo. Ko ti nekdo ves čas premika datum obljubljenega izplačila, prej ali slej izgubiš živce. Prav tako je med nogometaši Olimpije za precej nejevolje in celo ogorčenosti poskrbelo dejstvo, da je Mandarić s seznama igralcev, ki so prejeli premije, samovoljno črtal kar nekaj posameznikov. In to tudi takšnih, brez katerih zmaji v pretekli sezoni bržčas sploh ne bi bili prvaki.

V ZAMENO ZA DOBRE IGRE IN 600.000 EVROV DOBIL FIGO
Na koncu si je premije za naslov prvaka in igranje v Evropi razdelilo 40 ljudi, med katerimi so bili tudi nekateri člani strokovnega štaba; toda nobeden od glavnih trenerjev. Med drugim so določen znesek prejeli tudi nogometaši, ki so od lanskega poletja dalje za Olimpijo odigrali le peščico tekem. Recimo Rijad Kobiljar, za katerim je piškavih 12 minut v zeleno-belem dresu. Ali Aljaž Krefl, ki za Olimpijo ni zaigral že več kot leto dni. Prav tako je premijo prejel Denis Klinar, čeprav je sredi sezone odšel na Madžarsko (zdaj je že član Maribora …). Pozimi je Ljubljani v slovo pomahal tudi Kenan Bajrić, ki pa v nasprotju s Klinarjem ni prejel niti evra ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

naslovnica

Članki iz rubrike