nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
1 25.11.2018 11:20:34

SOLZNE OČI! Šimundža NAVIJAČEM MURE namenil TALE GANLJIV GOVOR, ki bo ostal za VSE ČASE!

Martin Metelko
Ante Šimundža je po tekmi z Olimpijo spregovoril tudi o potezi, ki je bila namenjena navijačem Mura.

Mura je v petek remizirala z Olimpijo, točka v Stožicah pa je bila vredna suhega zlata. Še posebej zaradi načina, na katerega so črno-beli prišli do nje. Zdelo se je, da bo Olimpija razočarala dva tisoč navijačev, ki so Muro prišli spodbujati v Ljubljano, a gostje so se za podporo oddolžili na najslajši možno način. V zadnjih minutah dvoboja so dosegli dva gola, gostujočim navijačem se je snelo. Nogometaši so se jim po zadnjem sodniškem žvižgu zahvalili s pozdravom, globok priklon jim je namenil tudi trener Mure.

Ante Šimundža je bil nad podporo navdušen, nekaj besed je namenil tudi navijačem in jim močno popihal na dušo. »To je privilegij. To je privilegij, ki ga imamo. In odgovornost, ki jo nosimo. Ni veliko klubov, ki imajo takšno podporo. Sami veste, kako in kaj … Mi s tem pač živimo. In na tem delamo. O tem se ves čas pogovarjamo. Za razliko od lanskega leta so fantje zdaj podporo končno začeli obračati sebi v prid. Ne v minus, ampak v plus. Privilegij in odgovornost se torej nekako prepletata. To je bila tudi rdeča nit našega pogovora pred tekmo," je dejal vidno ganjen in se dotaknil tudi priklona navijačem po koncu tekme. 

"Moj priklon navijačem? Da, to je bila spontana reakcija. Povsem. Oni so naš dvanajsti igralec ... Imamo 18, 20 nogometašev in tudi od tistih, ki so na klopi, ki so poškodovani, vedno pričakujem, da bodo z nami, da bodo igrali z nami. Da pa spraviš takšno število Prekmurcev in Sobočancev ... Ne, ne bom rekel Sobočancev, ker imamo podporo tudi izven Murske Sobote. No, da vse te v petek zvečer spraviš v Ljubljano ... To je gromozanska čast. Štejem jo za privilegij. Moja reakcija pa je bila resnično povsem spontana," je dejal Šimundža, ki je vse bolj priljubljen med navijači Mure.

Značke: šimundža, mura, olimpija

Članki iz rubrike