pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Kaaaaaj?! Dončić se je držal za glavo in smejal...

nu
nu
0 14.11.2018 19:09:42

GROZLJIVI PRIZORI! Zgrudil se je, TRESEL SE JE NA TLEH, slovenski znanec gledal SMRTI V OČI!

Makedonski sport
Ameriški napadalec nigerijskega rodu kljub zdravstvenim težavam vztraja na igrišču.

Kyriana Nwabuezeja smo na slovenskem prvoligaškem prizorišču spoznali v dresu Gorice. Hitro je razkril, da je odličen napadalec, dobesedno je zablestel, nakar je osupnila informacija, da ima ameriški nogometaš nigerijskega rodu težave s srcem. Dolgo je bil na prisilnem počitku, opravil je številne preglede in v ZDA prestal tudi manjši kirurški poseg, po katerem je sam vztrajal, da lahko igra, toda zdravniški izidi so govorili drugače.

"Prejeta dokumentacija ni izpolnjevala vseh zdravstvenih zahtev za nadaljevanje igranja nogometa v Sloveniji. Kyrianu se iskreno zahvaljujemo za njegov prispevek in mu želimo veliko sreče ter predvsem zdravja na njegovi nadaljnji življenjski poti," so poleti sporočili iz klubskih pisarn štirikratnih prvakov.

Toda Kyrian Nwabueze je še naprej vztrajal, da lahko igra ter da bo igral. Nove delodajalce si je našel v Makedoniji, kjer brani barve Pobede iz Prilepa. Ta je v zadnjem prvenstvenem krogu ob koncu tedna gostovala v Tetovu, kjer je merila moči z Renovo, ki je zmagala z 2:1, ampak rezultat je bil tokrat potisnjen v ozadje. Močno v ozadje.

Kmalu bi se namreč zgodila tragedija. Nekdanjega člana Gorice je v 20. minuti obšla slabost, kar naenkrat se je zgrudil na igrišču in popolnoma razumljivo je, da je zavladala panika. Ker – verjeli ali ne - gostje s seboj niso imeli zdravnika, mu je prvi na pomoč priskočil zdravnik domače ekipe, nato še osebje iz reševalnega vozila. Kyrian Nwabueze se je na tleh menda tresel, a nato na srečo le prišel k sebi.

nwabueze af
alesfevzer.com
Prizori so bili grozni, a najhujše se na srečo ni zgodilo, makedonska javnost pa se upravičeno sprašuje, kako je mogoče, da lahko nekdo igra s takšno srčno napako. In predvsem, kako je mogoče, da Pobeda s takšnim igralcem v zasedbi na klopi ni imela zdravnika? Vprašanj je veliko, odgovorov za zdaj malo, vse skupaj pa seveda razkriva, da so v Novi Gorici ravnali nadvse preudarno ...

Članki iz rubrike