favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 14.11.2018 17:38:41

BOJAN JOKIĆ opravil pregled, ki je določil njegovo NADALJNJO USODO

Martin Metelko
Evropske reprezentance bodo v četrtek začele predzadnji krog v ligi narodov. Slovenijo obračun 5. kroga z Norveško čaka v petek v Stožicah, kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije, pa ne v petek ne v ponedeljek v Sofiji proti Bolgariji ne bo igral kapetan.

Bojan Jokić je bil v sredo na magnetni resonanci zaradi poškodbe petnice, pregled pa je pokazal, da so težave še prevelike, da bi lahko zaigral. Tako se bo že v četrtek vrnil v klub, rusko Ufo.

Slovenija bo torej še dodatno okrnjena, pred tem so zaradi takšnih ali drugačnih nastopov ob nastop bili že Jasmin Kurtić, Tim Matavž, Rene Krhin, Jan Oblak, Kevin Kampl in za Norveško tudi Josip Iličić.

Slovensko vrsto pod vodstvom Igorja Benedejčiča tako čaka težko delo za obstanek v ligi C, saj je s točko na zadnjem mestu skupine 3, vodita Norveška in Bolgarija s po devetimi točkami, Ciper ima štiri točke, a obe zadnji tekmi na domačem igrišču. Je pa slednji trenutno tudi najnižjeuvrščena tretja ekipa v ligi, kar tudi pomeni izpad v ligo D.

bojan jokic
Grega Wernig

"Vsi v ekipi bi lahko več pokazali, vključno z mano. Smo na zadnjem mestu v skupini, ne mečemo si peska v oči, situacija ni rožnata. V nogometu je dobro, ker je vedno hitro na vrsti naslednja tekma. Teoretično si sicer lahko še zagotovimo obstanek in dokler bo tako, bomo verjeli, da nam bo uspelo," pravi Benjamin Verbič.

Sicer pa si v ligi C še niti ena ekipa ni priigrala napredovanja v višjo ligo, prav tako še ni nobena dokončno izpadla. Pred izpadom je sicer že varna Finska v skupini 2.

V ligi A zagotovo ostajata Francija in Španija, Islandija in Poljska pa bosta v prihodnje igrali v ligi B. Iz lige B si je napredovanje med elito zagotovila Ukrajina, druge odločitve bodo padle v zadnjih dveh krogih.

V ligi D pa si je doslej kot edina preboj v ligo C zagotovila Gruzija.

Značke: nogomet, liga narodov

Članki iz rubrike