Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 10.11.2018 20:05:11

Zakaj novogoriških navijačev ni bilo v Fazaneriji? GLAVNO DOGAJANJE je bilo v Černelavcih ...

m24
Spor med navijaškima skupinama Black Gringos in Terror Boys ima že dolgo brado, nazadnje je do vroče krvi prišlo 31. oktobra, ko je bila v Fazaneriji pokalna tekma tekma med Muro in Gorico.

Današnji dvoboj Mure in Gorice je bil že četrti v tej sezoni, moštvi sta se namreč ob koncu prejšnjega meseca pomirili še v četrtfinalu slovenskega pokala. In vsakič so bili v ospredju tudi navijači obeh ekip. Tudi danes ni nič drugače.

Spor med soboškimi in goriškimi navijači sega v leto 2004, ko je prišlo do pretepa na tribuni novogoriškega športnega parka. Vse od takrat dalje sta skupini nastrojeni ena na drugo.

terror boys 1
m24


Na današnjo tekmo se je odpravilo slabih 50 navijačev Gorice, članov skupine Terror Boys. V Černelavcih, na obronkih Murske Sobote, je razposajene gostujoče navijače zaustavila policija in jih pred vstopom v mesto zadrževala do konca tekme. Pravzaprav je prišlo do pretepa, po katerem so možje postave hitro odvojili najbolj srborite, ki so jih odpeljali, nekaterim so prepovedali nadaljevanje poti, preostali pa sami niti niso želeli na tekmo.

Skupina iz Nove Gorice naj bi že na poti v Prekmurje povzročala težave, zato so jih policisti tudi zaustavili. Pri varovanju tekme je sicer sodelovalo 120 ljudi, od tega j bilo policistov 70. Prisotna je bila tudi posebna policijska enota.

Značke: mura, gorica

Članki iz rubrike