zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
2 27.10.2018 11:23:32

Stanje na RAČUNU OLIMPIJE?! Poslovni direktor razkril: Zaradi DVEH STVARI je danes ...

Poslovni direktor Olimpije Dejan Stamenković (povsem levo)
Če bi bil današnji derbi odigran v Stožicah, bi bil med srečnejšimi Ljubljančani zagotovo Dejan Stamenković. Kot poslovnega direktorja Olimpije ga kakopak v prvi vrsti zanima stanje na računu; domači derbi je pač najbolj obiskana tekma leta.

Tokratni večni obračun bo seveda v Ljudskem vrtu, kar pomeni, da bo zaslužek od prodaje vstopnic v blagajno pospravil Maribor. Kakšno pa je finančno stanje Olimpije? Pred časom se je govorilo, da ni ravno rožnato, bila so namigovanja, da se klub stežka drži nad gladino, in menda so morali Ljubljančani celo precej 'urejati papirje', da so sploh dobili licenco za aktualno sezono. No, zdaj očitno ni več tako hudo, saj je Stamenković razkril, da se je finančno stanje Olimpije poleti popravilo. "Lani sem položaj poslovnega direktorja nastopil konec oktobra in nisem mogel veliko vplivati na rezultat, ki je bil negativen," je v intervjuju za Svet24 priznal Stamenković in nadaljeval: "Zelo malo igralcev smo prodali, predvsem pa smo poskušali stabilizirati stroške ter se usmeriti v pridobivanje novih pokroviteljev in načrtno prodajanje igralcev. To nam sicer v zimskem prestopnem roku ni uspelo, smo pa v poletnem naredili za 3,5 milijona prestopov, kar je bilo načrtovano." Stamenković je ob tem razkril, da so Abassa Issaha Ljubljančani prodali "z minimalnim številom posrednikov", kar je klubu prineslo več denarja, saj so tako "privarčevali 10 odstotkov".

23557767_10155138793330677_7555310_o
Stožice
M. Ž.
Stamenković je pojasnil, da je na stanje v blagajni blagodejno vplivalo tudi letošnje igranje v Evropi, čeprav Olimpija ni dosegla skupinskega dela lige prvakov oziroma lige Europa. "Letos smo naredili tudi odličen rezultat v evropskih tekmovanjih, v zgodovini Olimpije najboljšega, saj smo iz tega naslova zaslužili tudi 1,4 milijona evrov, kar je izboljšalo bilanco v primerjavi z lanskim letom," je zadovoljen Stamenković, ki pa je vseeno opozoril, da je klubski proračun kljub temu trenutno preveč obremenjen: "Še vedno imamo zelo veliko igralcev in odprtih stvari, kar se vleče iz preteklosti." Stamenkovićev cilj je ob tem jasen – poskrbeti, da bo Olimpija v "finančnem smislu kar najhitreje neodvisna od Milana Mandarića". "Moje osnovno poslanstvo je, da zagotovim finančna sredstva za nemoteno delovanje, kar pa je zelo težko," je med drugim povedal poslovni direktor Olimpije in dodal, da se je klub v zadnjem času dogovoril s kar 14 novimi sponzorji.

Članki iz rubrike