evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

jb
jb
0 27.10.2018 09:34:40

MARIBORČAN v dresu OLIMPIJE! ROK KRONAVETER: Že kar dolgo je od zadnjega poraza, želimo jo oklestiti

www.alesfevzer.com
Cilj Olimpije pred jubilejnim stotim večnim derbijem samostojne Slovenije kristalno jasen: poskrbeti, da bo prednost, ki jo ima Maribor na prvem mestu, manjša.

Vodilne pozicije Štajerci v nobenem primeru ne bodo prepustili nikomur, je pa kakopak precejšnja razlika, ali vodiš z osmimi točkami prednosti ali pa le z dvema. "Naš cilj je znan: zmagati in zaostanek zmanjšati na dve točki," je samozavestno razpoložen Mariborčan v vrstah Olimpije Rok Kronaveter, ki je še naprej gonilna sila svojega kluba, z osmimi zadetki v vseh tekmovanjih pa je tudi prvi strelec Ljubljančanov. "Mislim, da imamo razlog za optimizem. Smo dobro pripravljeni in v dobri formi, to ne nazadnje potrjujejo naši rezultati v zadnjem času. Že kar dolgo je tega, kar smo nazadnje izgubili. Skratka, smo v dobri seriji in v Mariboru bomo naredili vse za to, da bomo oklestili prednost slednjega. Zmaga, zanima nas zmaga," je nadaljeval izkušeni napadalni vezist, ki je s soigralci dodaten motiv našel v prvem večnem derbiju v sezoni. Takrat je bilo kar 3:0 za Maribor, in to v Stožicah, Kronaveter pa je bil še toliko večji osmoljenec, ker je zapravil strel z bele točke. "Tisto obdobje je bilo precej specifično, saj so se v klubu dogajale kar velike spremembe. Odšel je glavni trener, na klop se je usedel pomočnik. Za nas, igralce, je bilo stresno, ni se bilo lahko zbrati in osredotočiti. No, prepričan sem, da bi se takratni derbi odvil drugače, če bi zadel enajstmetrovko. Tako smo pač izgubili. Ampak zdaj je vse drugače. Smo neprimerno samozavestnejši, bolj verjamemo vase in v svoje sposobnosti. Maribor bo na delu zagotovo videl drugačno Olimpijo," je prepričan Kronaveter.

Olimpiji gre v zadnjem času že res kar dobro od nog, a je bilo kljub temu kar nekaj tekem, na katerih je bila več kot očitna težava z realizacijo. Na zadnjem obračunu s Triglavom so imeli zeleno-beli kopico izjemnih priložnosti, a so zadeli le dvakrat. Kronaveter se zaveda, da bo tokrat drugače. "Maribor tekmecem ne dopušča veliko strelov na gol," je opozoril občasni slovenski reprezentant in nadaljeval: "Drži, kar pravite, da imamo težave z realizacijo. To je vsekakor škoda, saj si pravzaprav na vsaki tekmi priigramo veliko priložnosti. No, prej ali slej se nam bo odprlo; upam, da že v Mariboru. Verjamem, da bo na derbiju drugače. Saj bo že zaradi tega, ker zagotovo ne bomo imeli toliko priložnosti kot proti Triglavu, zato bomo morali biti v napadu še nekoliko bolj zbrani. Izkoristiti bomo morali prav vsako priložnost."

Članki iz rubrike