900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

jb
jb
1 22.10.2018 12:50:45

BIZARNO! Olimpija šele na DAN TEKME izvedela, da njen VELIKI ADUT ne sme igrati

alesfevzer.com
Zakaj Tomislav Tomić ni igral na tekmi s Triglavom?

V sredo je sploh prvič zaigral v dresu Olimpije, včeraj je Vitja Valenčič dočakal še ognjeni krst v Prvi ligi Telekom Slovenije. Toda dejstvo je, da je priložnost bolj kot ne dobil zaradi odsotnosti Tomislava Tomića, s katero je povezan nadvse bizaren zaplet.

Pravila v slovenski ligi so jasna: vsak nogometaš, ki prejme štiri rumene kartone, mora na naslednji tekmi počivati. Tako je že celo večnost, to bi moralo biti eno najbolj utečenih pravil, s katerim nihče ne bi smel imeti težav. Pa so jih pri krovni organizaciji imeli in to očitne ter za Olimpijo zelo neprijetne. Zgodba gre nekako takole: ker so bili v ljubljanskem taboru prepričani, da je njihov nogometaš Tomić na nedavnem gostovanju v Celju prejel četrti rumeni karton v sezoni, so verjeli, da proti Triglavu ne bo smel igrati. Za vsak primer so se z vprašanjem, ali je vezist iz Bosne in Hercegovine res suspendiran ali ne, obrnili tudi na NZS, in to že na začetku tedna, s sedeža slednje pa so prejeli zelo presenetljiv odgovor. Zveza jim je zagotovila, da Olimpija kaznovanih nima in da tudi Tomić lahko igra. Tako je bilo dejansko še v petek, ko smo se o tem prepričali tudi mi, in to na lastne oči. Pred vsakim krogom NZS pač objavi seznam nogometašev brez pravice nastopa in še v petek na njem Tomića ni bilo.

V NEDELJO OB 9.30

Zoran Barišić je posledično (verjetno?!) ekipo na tekmo s Triglavom pripravljal, kot da Tomić lahko igra. Dokler ni prišlo do preobrata, in to kakšnega. In to kdaj! Včeraj ob 9.30, torej manj kot osem ur pred tekmo v Ljubljani, je s sedeža NZS prišlo sporočilo o popravku prepovedi igranja v 13. krogu, na obnovljenem seznamu pa je bil tudi Tomić! Barišiću kakopak ni preostalo drugega, kot da je Tomića poslal na tribuno, namesto njega je zaigral Valenčič.

Ob tem se seveda poraja vprašanje, kaj bi bilo, če na NZS nihče ne bi še enkrat preveril vsega skupaj; bi bila tekma med Olimpijo in Triglavom v tem primeru neregularna (če bi Tomić seveda igral)?! Ob tem je zanimivo, da v uradnem zapisniku tekme med Celjem in Olimpijo še včeraj zvečer ni bilo zavedeno, da je Tomić dejansko prejel rumeni karton (danes je NZS to "napako" vendarle popravila). O tem, kako nedopustno je vse skupaj, kakopak nima smisla izgubljati besed …

tomislav tomic
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike