Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 23.09.2018 18:20:49

MANDARIĆ ZA SVET 24: Vsak resen klub mora imeti Safeta Hadžića

Grega Wernig
Okoli predsednika Olimpije Milana Mandarića se stalno dviguje prah, že vse od prihoda v Ljubljano ne najde stične točke z mediji in navijači, skratka ne najde prepotrebnega miru.

Jasno je, da je srž nezadovoljstva Ljubljančanov in ostalih podpornikov zmajev v nestanovitni kadrovski politiki kluba. Trenerji v Olimpiji so 'hitro pokvarljivo blago', le v tej sezoni so je kljuko Stožic podalo pet trenerjev. Hrvat Igor Biščan je po osvojitvi dvojne krone sedež odstopil Srbu Iliji Stolici, tega je nadomestil njegov dotedanji pomočnik Aleksandar Linta, za njim je moštvo vodil dežurni klubski 'gasilec' Safet Hadžić, zdaj pa je na trenerskem mestu Avstrijec s hrvaško-srbskimi koreninami Zoran Barišić.


"Safet Hadžić je Olimpijin trener, ki je velikokrat opravil za nas pomembne posle in je kot pravi profesionalec ravnal tudi v zadnjem primeru, ko sem ga prosil za pomoč. Zaslužil si je pohvale in nagrado. Moje mnenje je, da mora imeti vsak resen klub, ki se želi izogniti nepričakovanim stresnim udarcem, kakšnega Safeta v svojih vrstah. V klubu je veliko ljudi, ki se menjavajo, Safet Hadžić pa je naša stalnica, dolgoročna opora. To je tudi glavni razlog, zakaj je on za Olimpijo pomemben v sedanji vlogi," je v pogovoru za Svet 24 povedal Mandarić.

Ameriški poslovnež s srbskimi koreninami večkrat potarna, da se okoli vizije Olimpije vzpostavlja negativna klima, kar pa je, kot je poudaril, zelo logično: "Navsezadnje gre za največji slovenski nogometni klub, ki je eden od simbolov glavnega mesta. Je pa tudi res, da je interes za vpliv na dogajanja v Olimpiji nesorazmerno večji od tega, kar je skupnost dejansko pripravljena vlagati v klub in v nogomet. Veliko je praznega govoričenja, a premalo denarja. Veliko je tudi različnih interesov, ki se vrtijo v in okrog Olimpije, in tudi ti so včasih eden izmed pomembnih generatorjev negativne klime."

Članki iz rubrike