mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 09.09.2018 14:45:07

Darko Milanič POZNA RECEPT za zmago Slovenije na Cipru: On naj igra! To bi bilo dobro za nas!

Darko Milanič
Drago Wernig - TAKA
Trener Maribora Darko Milanič o slovenski reprezentanci.

Kako je Darko Milanič videl tekmo Slovenije proti Bolgariji? "Tekmo Slovenije sem si pogledal v posnetku. Nasprotnik se je odlično branil, naši so v želji, da bi bili všečni, kombinatorni, dobili gol iz protinapada. Tekma se ti zelo hitro obrne. Verjamem, da se bo ta reprezentanca, ker ima kakovost, znašla s pomočjo vseh ostalih. Da bo vzdušje drugačno, pozitivno, da jih bo to vleklo naprej. Jasno pa je, da ko izgubiš, skoči ven čisto vse. In potem smo zelo radi negativni. Treba je delati, popravljati tisto, kar ni bilo dobro. Jaz se ne morem in ne smem spuščati v neke njihove zamisli. Verjamem, da je lahko s pozitivno klimo, če jo bomo vsi skupaj ustvarili, tudi naša reprezentanca uspešna," pravi strateg vijoličastih. 


Dotaknil se je tudi nekaj minut svojega varovanca Amirja Derviševića. "Imel je en odličen predložek. Tu je izredno močan. V igro je prišel z izredno veliko želje. Gorel je. V tako kratkem času je uspel biti nevaren iz te ene situacije. Videl sem ga zelo motiviranega," je igro Derviševića pohvalil Milanič. 

In na opazko, da bo Dervišević morda začel tekmo na Cipru in na vprašanje, ali je to dobra stvar za Slovenijo, povedal: "Seveda je dobra. Amir igra dobro. Je ’napaljen’. Videl sem ga, kako je bil motiviran. Želel je pomagati moštvu. Videl sem tudi reprezentanco Slovenije, da je željna. Na žalost se je zalomilo, da tekme niso dobili. Zame, ki sem Amirjev trener, je vse skupaj zagotovo dobro. To mu bo za naprej pomenilo veliko,"  je zaključil Milanič.

Članki iz rubrike