Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
4 31.08.2018 07:43:44

Nasvidenje, MILIJONI! Olimpija bi lahko zaslužila BOGASTVO, dobila bo 'MILOŠČINO'

Nikola Miljković
Koliko je z nastopanjem v Evropi letos zaslužila Olimpija?

Evropska nogometna zveza (Uefa) je pred začetkom aktualne sezone občutno povečala denarni sklad lige Europa. Še lani je slednji znašal slabih 400 milijonov evrov, zdaj bo krovna organizacija med klube, ki se bodo prebili v skupinski del, razdelila kar 560 milijonov evrov.


Olimpiji bi se torej še kako izplačalo preskočiti Spartak, v tem primeru bi imel predsednik aktualnega slovenskega prvaka Milan Mandarić nemalo razlogov za dobro voljo. Zgolj uvrstitev v ligo Europa bi zmajem na račun prinesla 2,92 milijona evrov, še dodatno bi stanje v blagajni lahko izboljšali na naslednjih šestih tekmah. V skupinskem delu namreč vsaka zmaga prinaša 570.000 evrov, remi je vreden 190.000 evrov. Glede na to, da naj bi bila Olimpija precej v minusu, govor teče o milijonskih zneskih, bi bil skok čez Spartak zanjo skoraj življenjskega pomena.

No, toda Ljubljančanom ni uspelo, saj so izpadli s skupnim rezultatom 1:3, kar pomeni, da so se poslovili tudi od milijonov. Bodo pa vseeno vsaj malce popravili stanje na bančnem računu. Za sodelovanje v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov so prejeli 280.000 evrov, za igranje v drugem in tretjem krogu kvalifikacij za ligo Europa so dobili 540.000 evrov. Še dodatnih 300.000 evrov jim je prineslo sodelovanje v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa. Z osmimi evropskimi tekmami v tej sezoni je Olimpija torej zaslužila 1,12 milijona evrov. Ali manj kot s prodajo Abassa Issaha, ki bo danes uradno prestopil v Mainz.

Članki iz rubrike