petelin, Glööckler Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

psički Svet24.si

V avtomobilu prevažal 30 psičkov

borut petek Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

adam kromer Njena.si

Ljubezen iz šova: V štirih letih tretjič ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

sta
sta
1 30.08.2018 20:54:15

Modrić najboljši igralec lige prvakov za sezono 2017/18

Reuters
Evropska nogometna zveza je v Monaku ob žrebu skupin lige prvakov razglasila najboljšega nogometaša v prejšnji sezoni elitnega evropskega klubskega tekmovanja. To je postal hrvaški reprezentant Luka Modrić, ki je z madridskim Realom tretjič zapovrstjo osvojil ligo prvakov.

"Ponosen sem na to nagrado. Radi bi se zahvalil vsem, ki so glasovali zame, Realu, soigralcem, trenerjem, ki me podpirajo v dobrih in slabih trenutkih. Mislim pa, da je oče tisti, ki me je najbolj motiviral in mi pravil, da naj se ne predam, da naj dam vse od sebe in tudi zaradi njega sem danes tam, kjer sem," je po tem, ko je iz rok predsednika Uefe Aleksandra Čeferina prejel nagrado, dejal Modrić.

"Sanje se mi ves čas uresničujejo. Igram za najboljši klub na svetu, osvajam lovorike, igram za reprezentanco, kjer sem kapetan in sem na to zelo ponosen, nedavno pa smo naredili nekaj posebnega za Hrvaško (na SP so prvič v zgodovini igrali v finalu, op. p.). Dolga pot je za mano, ampak tu sem si vedno želel biti. Upam, da se bo to nadaljevalo," je še povedal Modrić na slavnostni prireditvi.

Modrić je sicer slavil v konkurenci soigralca Cristiana Ronalda in Liverpoolovega asa, Egipčana Mohameda Salaha.


Najboljši vratar sezone 2017/18 v ligi prvakov je postal Keylor Navas (Real Madrid), najboljši branilec je Sergio Ramos (Real Madrid), vezist je Modrić, napadalec pa Cristiano Ronaldo. Novi član torinskega Juventusa je bil še v dresu Reala šestič zapovrstjo najboljši strelec tega tekmovanja. Ronaldo je dosegel tudi najlepši zadetek sezone, ko je s "škarjicami" zadel v četrtfinalu proti Juventusu.

V ženski konkurenci se je nagrade veselila Danka Pernille Harder (Wolfsburg).

Nagrado predsednika Uefe Aleksandra Čeferina za izjemne dosežke je dobil David Beckham. "Vsi smo sledili njegovi karieri, vemo, da je bil izjemen nogometaš, da je spremenil nogomet po svetu. Moč nogometa je uporabil tudi za pomoč ljudem, zato je bila logična odločitev zanj," je pojasnil Čeferin.

Novo nagrado "equal game" pa je dobil gruzijski branilec Guram Kashia "za pogumno javno podporo enakosti". Še kot kapetan Vitesseja je nosil mavrični trak (kot drugi kapetani) v podporo skupnosti LGBT, kar je v njegovi domovini izzvalo negativne in sovražne odzive.

Članki iz rubrike