nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 24.08.2018 11:31:36

Eden izmed najdražjih igralcev OLIMPIJE odslej V DRUGI LIGI!

.
www.alesfevzer.com
Predsednik Olimpije Milan Mandarić je poleti poskrbel za kopico sprememb, začenši pri trenerju, da o igralskem mozaiku sploh ne govorimo.

Med tistimi, ki so zapustili Stožice, je tudi napadalec Leon Benko. Slednjega so se pri zmajih želeli 'znebiti' že pred enim letom, vendar se to ni zgodilo. V prejšnji sezoni je 34-letni Hrvat v zeleno-belem dresu nastopil na 27 tekmah, na katerih je zabil osem golov. Od tega je tri prispeval v prvenstvu in pet v pokalu (dva je dosegel tudi v finalni tekmi z Aluminijem.

Benko je doslej igral v Nemčiji, Belgiji, Savdski Arabiji, na Kitajskem, v BiH in Sloveniji, zdaj pa se je vrnil domov, saj bo v prihodnje branil barve hrvaškega drugoligaša Varaždina, ki ima visoke ambicije. Odgovorni v klubu si želijo, da bi napredovali v prvo ligo, pri tem pa bi moral izkušeni Benko, ki je kariero začel v varaždinskem Varteksu, odigrati eno od glavnih vlog.



"Za prihod v Varaždin sem se odločil, ker sem povezan s tem klubom in stadionom, na katerem sem dozoreval kot igralec. Za prihod sem se odločil tudi zato, da bi bil bližje družini," je ob podpisu pogodbe povedal Benko, ki je pri 23 letih iz Varteksa odšel v tujino, takrat je podpisal za nemški Nürnberg. "Vsi vedo, zakaj so me pripeljali, jaz pa bom na vsakem treningu in tekmi dajal svoj maksimum. Še vedno je prisotna želja po zmagovanju, imamo dobro ekipo in prepričan sem, da se bomo na koncu veselili napredovanja. Oddelal sem celotne priprave in upam na dober start v sezono," je še dodal Benko.

Slednji bo imel v Varaždinu družbo še enega nekdanjega člana Olimpije. Tam namreč igra tudi Josip Golubar, ki smo ga v Sloveniji spoznali v dresu Zavrča.

Članki iz rubrike