oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

zlato drevo Svet24.si

Ko v sebi najdete srečo in moč, lahko naredite ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
10 22.08.2018 08:27:51

Branko Ilić OSTRO in BREZ ZADRŽKOV: Smo Milaničevi sovražniki? Ne bo navijal za nas? To je moj odgovor!

Branko Ilić in Blaž Vrhovec
Grega Wernig
Ni se zadrževal.

Branko Ilić je posebej v naš diktafon spregovoril o bolečem porazu z 0:3 v nedeljskem večnem derbiju. Zelo konkretno se je dotaknil Darka Milaniča in njegove odmevne izjave o (ne)navijanju za Olimpijo proti Spartaku iz Trnave, napovedal pa je že tudi jutrišnji zgodovinski evropski obračun, pred katerim je velik optimist.

Ste na igrišču čutili, da je bil Maribor še bolj motiviran kot po navadi? Glede na Evropo, glede na prejšnjo sezono?

Bilo je čutiti, da je Maribor igral v veliki želji premagati prvaka. Uspelo mu je. Mi smo trenutno še vedno prvaki Slovenije in tako se bomo na igrišču tudi vedli. Naredili bomo vse, da prednost Maribora v tej sezoni izničimo. Če je Mariboru uspelo prejšnjo sezono, ko so v zadnjih sedmih, osmih krogih izničili našo točkovno prednost, ki je bila prav tako tam nekje 8 točk, zakaj ne bi tudi nam? Verjamemo, da nam bo uspelo.

Darko Milanič pravi, da ima mešane občutke in da ne ve, ali bi navijal za vas proti Spartaku iz Trnave. Kakšen je vaš komentar? Je rivalstvo preveliko, da bi navijali drug za drugega?
Rivali smo, ko smo na igrišču. Zunaj igrišča pa … Ko sem bil pri Partizanu, je bil Darko Milanič na obisku pri drugi ekipi črno-belih, Teleoptiku. Dala sva si roko, pogledal sem mu v oči. Čisto normalno, ne kot Štajercu, ampak kot človeku. Če nas vidi kot sovražnika, kaj naj mu rečem? Najbolje bo, da si ljudje o tem sami ustvarijo sliko. Jaz ga spoštujem kot trenerja in človeka, cenim vse, kaj je do zdaj naredil za Maribor. Dobro bi bilo, da bi vsi ljudje razmišljali podobno. Če on ne bo navijal za nas proti Spartaku … Lepo od njega. Nič zato, zaradi tega mu ne zamerim. Lahko le povem, da ko smo gledali Maribor proti Rangersu, sem si želel, da bi vijoličasti šli naprej in da bi tako oboji igrali ligo Europa. Mislim, da bi bilo to dobro za slovenski nogomet; vsi dobro vemo, da bi koeficient narasel. Ne vidim razloga. Če on tako razmišlja … Sami naj ocenijo, ali je to prav ali ne.

CELOTEN POGOVOR Z BRANKOM ILIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike