Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.08.2018 11:16:29
Deli članek:

VROČA TEMA: Zdaj se je oglasila MURA. V Fazaneriji zelo JASNO o tem, kaj si mislijo o morebitni PRELOŽITVI tekme z Domžalami

Grega Wernig

Soboški črno-beli so se odzvali na takšne in drugačne zapise ter komentarje.

Poročali smo o tem, da je tekma tretjega kroga med Muro in Domžalami vprašljiva, Fazanerija bi v nedeljo lahko ostala brez nogometa. Kot je znano, bi se to zgodilo v primeru uspeha Simona Rožmana in njegovih varovancev v drevišnjem spopadu z Ufo. Če bodo napredovali v tretji krog kvalifikacij za ligo Europa, bodo na prvi tekmi gostitelji, in sicer v Stožicah, saj Športni park za tekmovanje v tej fazi nima več ustrezne Uefine licence. Ker bo v tretjem kvalifikacijskem krogu gostitelj tudi Olimpija, bi morali Domžalčani svojo tekmo odigrati že v torek, zaradi česar bi bil dvoboj v prekmurski prestolnici preložen na prvi naslednji prosti termin. Možnost takšnega scenarija je zlasti na ravnici sprožila takšne in drugačne komentarje ter tudi polemike. Pojavil se je celo zapis, da naj privrženci črno-belih Domžalam ne bi privoščili uspeha in bodo potemtakem pesti stiskali za Ruse.

Kakšno je stališče kluba? "Drži, da kar zadeva Muro, trenutek za preložitev ni pravšnji. Po neodločenem izidu v Ljudskem vrtu je pričakovati lepo število gledalcev, vendar to nikakor ne spreminja našega razmišljanja o tem, da se je nastalim razmeram treba prilagoditi. To je popolnoma razumljivo. Prav tako kot je jasno, da bomo stiskali pesti za Domžalčane, saj jim iskreno želimo napredovanje v naslednji krog tekmovanja. To je v interesu slovenskega nogometa, v interesu vseh nas, obenem pa močno upam, da bomo kmalu vsi slovenski klubi imeli stadione, na katerih bomo lahko igrali preizkušnje na mednarodnem prizorišču," je pojasnil podpredsednik in športni direktor črno-belih Denis Rajbar.