zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
9 30.07.2018 08:45:16

PRESENETLJIV POSEL Olimpije! Milan Mandarić v Stožice VRNIL izgubljenega sina iz - FIORENTINE!

Nikola Miljković
Olimpija postregle z zares presenetljivim prestopom.

Medtem ko še vedno čakamo na uradno potrditev prestopa Romana Bezjaka, je Olimpija pretekli konec tedna dokončno zapečatila posel, ki bo presenetil marsikoga. Novi član zmajev je namreč postal mladi Vitja Valenčič, ki je trkal na vrata članske ekipe Fiorentine, a bo kljub temu kariero nadaljeval v Ljubljani. Valenčič je stari znanec zeleno-belih. Je njihov otrok, pri Olimpiji se je kalil vse do poletja 2015, ko se mu je ponudila sanjska priložnost. Prestopil je namreč v Italijo, kjer se je do danes dokazoval v mladinskem pogonu ugledne Fiorentine.

V primaveri, tekmovanju za mlade nogometaše, je obetavni vezist odigral kar 91 tekem, v pretekli sezoni pa nosil celo kapetanski trak. Dejansko mu je šlo tako dobro od nog, da se je 20. maja letos na gostovanju Fiorentine na San Siru na tekmi serie A znašel celo med rezervami članskega moštva. Proti Milanu nato sicer ni zaigral, so pa tedaj številni mediji pisali, da je Valenčič svetla prihodnost vijoličastih in zato ni nemogoče, da bo že v novi sezoni zagotovo dočakal debi tudi med člani. In bržčas ga res bo, toda ne v Italiji, marveč v Sloveniji.

Kot rečeno, se je 19-letni vezist vrnil domov, spet bo igral za Olimpijo. Toda zagotovo ne za mladinsko moštvo, saj je prestar; na priložnost bo čakal v ekipi, ki jo vodi Ilija Stolica. Kot smo izvedeli, Valenčič sicer ni načrtoval, da se bo vrnil k Olimpiji oziroma da bo zapustil Fiorentino, na koncu pa se je za takšno vsekakor presenetljivo potezo odločil predvsem oziroma izključno zaradi osebnih razlogov. Podrobnosti pogodbe, ki jo je podpisal z zmaji, bo vodstvo Olimpije verjetno razkrilo že v teh dneh.

vitja-valencic
vszi

Članki iz rubrike