oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
3 26.07.2018 12:09:32

Žalostno in sramotno: Danes štirje slovenski klubi v ligi Europa, LE ENEGA si boste lahko ogledali prek televizije

Drago Wernig - TAKA
Danes bodo štirje slovenski nogometni klubi začeli drugi krog kvalifikacij lige Europa. Olimpija in Rudar bosta na prvih tekmah gostitelja, tekma v Stožicah bo ob 20. uri, v Velenju pa ob 17.30, Maribor in Domžale pa bosta na prvih tekmah gostovala v Gruziji oziroma Rusiji.

Maribor je v prvem krogu premagal albansko ekipo Partizani, Rudar je odpravil sanmarinski Tre Fiori, Domžale pa Široki Brijeg iz Bosne in Hercegovine. V tem tekmovanju pa se jim je pridružila še Olimpija; Ljubljančani so kot prvaki nastopili v prvem krogu kvalifikacij lige prvakov, toda po neuspehu s Qarabagom so se za drugi krog preselili v drugi kakovostni razred evropskih klubskih tekmovanj.

Njihov naslednji tekmec bo danes severnoirski Crusaders. Zmagovalec para Olimpija - Crusaders se bo v tretjem krogu pomeril s poražencem dvoboja Bate Borisov - HJK Helsinki.

Mariborčani bodo igrali z gruzijskim Čihurejem, v Tbilisiju se bo tekma začela ob 18. uri. Zmagovalca slovensko-gruzijskega para na naslednji stopnji tekmovanja čaka boljši iz obračuna med Osijekom in škotskim moštvom Rangers.



Domžale igrajo danes ob 16. uri po slovenskem času v gosteh z rusko Ufo, kjer igra tudi slovenski reprezentant Bojan Jokić. Domžale bodo, če bodo izločile Ufo, v naslednjem krogu igrale z boljšim iz dvoboja med budimpeštanskim Honvedom in luksemburškim ekipo Progres Niederkorn.

Nogometaši Rudarja danes ob 17.30 pričakujejo romunski FCSB iz Bukarešte oziroma Steauo; če bo Velenjčanom uspelo izločiti tekmece s slavnim imenom in zgodovino, jih v naslednjem krogu kvalifikacij čaka bodisi splitski Hajduk ali pa Slavia iz Sofije.

Kljub pestremu sporedu v ligi Europa in kar štirim slovenskim predstavnikom, pa se bo v neposrednem prenosu dalo ogledati zgolj eno tekmo. Na svoj račun bodo prišli vsi navijači Rudarja, dvoboj s Steauo pa si boste lahko ogledali na televizijskem programu Sportklub 1.

Značke: slovenija, rudar

Članki iz rubrike