Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 18.07.2018 19:10:56

Mariborčani, Domžalčani in Velenjčani v četrtek po 2. krog

Nogometaši Maribora, Domžal in velenjskega Rudarja bodo v četrtek odigrali povratne tekme 1. kroga kvalifikacij za evropsko ligo. Na prvi tekmi so si najboljše izhodišče pripravili Velenjčani, ki so kar s 7:0 odpravili Tre Fiori iz San Marina. Zmagali so tudi Mariborčani, z 1:0 so ugnali Partizani, Domžale so remizirale s Širokim Brijegom z 2:2.

Velenjčani so z odliko opravili prvi del naloge, zmage s 7:0 pa je takšna, da trenerju Marijanu Pušniku pušča veliko možnosti za preizkušanje kakšnih novih taktičnih zamisli ali da priložnost za igro ponudi mlajšim igralcem. Knapi so praktično že v drugem krogu tekmovanja in z mislimi so bolj v uvodu v prvoligaško sezono, ki jo bodo prihodnji teden odprli s tekmo proti Mariboru, v Evropi pa bo sledilo nadaljevanje proti nekdanjemu nogometnemu velikanu Steaui iz Bukarešte..

Za močan test je ekipa iz San Marina premalo, pa čeprav v velenjskem taboru poudarjajo, da nikogar ne podcenjujejo. A vseeno so si Štajerce tik pred potjo v Italijo v Beljaku odigrali prijateljsko tekmo z moskovskim Spartakom, ki je bila prava priprava za nadaljevanje. Velenjčani so sicer izgubili z 1:3 (1:2), a vseeno prikazali dobro igro in imeli priložnosti za drugačen razplet.

V dobrem položaju so tudi Mariborčani, ki so pred tednom dni v Tirani z 1:0 premagali Partizani, a na premieri pred domačimi gledalci v Ljudskem vrtu bodo morali na novi travnati podlagi uvrstitev v drugi krog še potrditi. "Zgrešeno bi bilo, če bi kdo menil, da je ta rezultat dovolj. Tudi v Tirani smo se vmes ustavili za nekaj časa in je bilo v nadaljevanju slabše. Ob znova vzpostavljeni pobudi in naši aktivnejši igri pa smo delovali dobro, bili nevarnejši. Tisto vmesno obdobje je dovolj veliko opozorilo, da nasprotnik ima kvaliteto, ki je ni uspel izraziti le zaradi tega, ker smo bili dobri," pred tekmo pravi strateg vijoličastih Darko Milanič.


"Fantje, ki so bili med potniki v Tirano, bodo tudi tokrat v karanteni. Manjkata Šme in Doumbia zaradi poškodb, drugi so zdravi ter pripravljeni za boj. Vemo, kako velik izziv nam je Evropa, kaj hočemo in nekaj dobrih elementov s prvem tekmo želimo še nadgraditi. Cilj je jasen. Napredovanje, ob dobri predstavi," še pravi Milanič, ki je novosti za povratni dvoboj razbral tudi iz videoanalize prve tekme, še vedno pa poudarja, da gre za nevarnega in kakovostnega tekmeca.

Tudi Domžalčani niso v slabem položaju, saj so se z gostovanja v Širokem Brijegu vrnili brez poraza in z dvema doseženima goloma, a s predstavo povsem niso mogli biti zadovoljni, saj so vodili že z 2:0. Trener Domžal Simon Rožman je zadovoljen z odnosom igralcem, ki so pokazali na treningih v zadnjih dneh, pred povratno tekmo ima na voljo vse igralce, ki jim motiva ne manjka.

"Iz Širokega Brijega smo se vrnili z dobrim izhodiščem, ki nam omogoča, da sami odločamo o svoji usodi. Če se ozremo na prvi dvoboj, smo v prvem polčasu prikazali zelo dobro igro, nato pa v nadaljevanju malce padli, kar je v začetku sezone, ko vse stvari še niso na optimalni ravni, tudi nekoliko razumljivo. Vseeno nas lahko naša igra navdaja z optimizmom, veseli tudi dejstvo, da so vsi nogometaši zelo željni ter motivirani, da prikažejo kar najboljšo možno predstavo," je dejal Rožman, ki se je strinjal, da bi v Širokem Brijegu morali iztržiti več kot remi.

"Pričakujem dobro tekmo. Težko tekmo, tako je bila prva. Poskušali bomo igrati najbolje. Široki je dobra ekipa, mislim, da smo odigrali dobro tekmo, napravili dober rezultat," je dodal Senijad Ibričić, ki je na torkovi novinarski konferenci še uradno dobil nagrado za najboljšega igralca zadnje sezone v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Članki iz rubrike