kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
5 16.06.2018 14:04:43

BIŠĆAN RAZKRIL, kako so ga APRILA HOTELI ZAMENJATI! Tako je bilo, Mandarić si je premisli, ker ...

Martin Metelko
V tem delu današnjega velikega intervjuja je Igor Bišćan spregovoril o lažeh in zavajanjih vodstva Olimpije ob koncu aprila.

Po naših informacijah ste praktično dobili odpoved že po tistem famoznem srečanju s Celjem, ko smo te zanesljive informacije tudi objavili. Olimpija jih je zanikala, vi pa zdaj lahko poveste, kaj se je dogajalo?
Komunikacija je bila zelo slaba ali ni obstajala, tako da vam ne morem s polno gotovostjo in iskrenostjo trditi, kako blizu sem bil tedaj odpovedi. Predsednik je dan po tekmi sklical sestanek z igralci in strokovnim vodstvom, pri čemer je nastopil zelo negativno. To je bila izjemno napačna odločitev, kajti če smo v tistem trenutku pogledali na celoten spomladanski del sezone, smo do te tekme nadoknadili zaostanek treh točk za Mariborom, ustvarili sedem točk prednosti pred njim in se uvrstili v finale pokala. Po tej potezi je bilo mogoče zaključiti, da se klubsko vodstvo težko spoprijema s pritiskom boja za prvo mesto.

*opomba uredništva
Ste prepričani, gospod Mandarić?
Šokantno je, da predsednik Olimpije Milan Mandarić še vedno vztraja pri tem, da sam javnosti p(r)odaja sveto resnico, medtem ko smo mi leglo izmišljevanja in medijskega zla. Ko smo po tekmi v Celju ekskluzivno poročali o tem, da želi Mandarić zamenjati Bišćana, nas je srbsko-ameriški poslovnež diskreditiral in smešil na vse načine. Prav neverjetno je, da je nato v intervjuju za Slovenske novice dejal natanko to – da je Bišćana želel zamenjati že po Celju. In ko človek nato prebere še besede hrvaškega strokovnjaka, leglo izmišljevanja in informacijskega zla ne bi moglo biti bolj jasno. Vsem in za vse.


Kakšno vlogo je v tistih dneh igral Zvonimir Soldo, ki je bil po naših preverjenih informacijah izbranec Mandarićevih svetovalcev Seada Karaselimovića in Sebastjana Cimerotiča za vašega takojšnjega naslednika na položaju trenerja Olimpije?
Ta zgodba okrog Solda je v resnici zelo preprosta. Bili so v stiku z več trenerji, med njimi tudi z nekaj hrvaškimi. Seveda sem zelo hitro izvedel vse podrobnosti. Nato so me poklicali v pisarno, ko ste vi to objavili na naslovnici vašega časnika. Govorili so mi, da s tem nimajo nič, da je vse izmišljeno in da imam njihovo podporo. Gledal se jih in poslušal, kako lažejo. Nisem jim mogel verjeti niti besede, kajti vsa Hrvaška je že govorila o tem, da je bodisi Karaselimović sam bodisi nekateri drugi ljudje blizu predsednika klicali te trenerje in se poskušali dogovoriti, da bi me zamenjali.

*opomba uredništva
Ste čisto prepričani, gospod Mandarić?
Ko smo v tistih vročih dneh letošnje nogometne pomladi izšli z naslovnico, da Hrvata na Olimpijini klopi menja Hrvat, in ko smo prihajajočega Hrvata poimenovali Zvonimir Soldo, je Milan Mandarić udaril z vso silo. Vse je naredil za to, da so vse tiste uboge pare, ki mu ob takih izpadih besa in maščevalnosti verjamejo, lažnivce videle v nas. Čeprav je bilo že tedaj jasno, da z našega naslova prihaja čista, iz najboljših mogočih (za Mandarića neskončno bolečih) virov pridobljena resnica, medtem ko se pred njo z njenim popolnim nasprotjem brani nekdo drug. Kar je iz zgornjih besed še toliko bolj razvidno. Pravzaprav je razvidno tako zelo, da ne bi moglo biti bolj.

Pod črto celotnega dogajanja ste vi ostali na položaju, Mandarić pa je napadel medije in jih obtožil laži. Bi lahko rekli, da si je predsednik premislil ravno zaradi tega, ker se je stvar znašla v javnosti?
Ne morem trditi, da sem bil tedaj v popolnosti seznanjen z dogajanjem v medijih, saj sem bil osredotočen na svoje delo in jih nisem najbolj natančno spremljal. Tedaj nisem dobro poznal povezav in vplivov, toda pozneje sem dojel, da je bil ravno medijski pritisk po vsej verjetnosti tisti, ki je Mandarića prisilil, da si je premislil in me pustil na položaju.

CELOTEN INTERVJU S ŠTEVILNI ŠE BOLJ UDARNIMI RAZKIRJI SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN. NAJDETE JO TUDI NA TEJ POVEZAVI

Značke: mandarić, biščan, soldo

Članki iz rubrike