Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
5 12.06.2018 16:42:02

ILIJA STOLICA: Od trenutka, ko je Olimpija navezala stik z menoj, sem jih videl precej

Sportski Žurnal
V zmajevem gnezdu se je začelo novo obdobje z novim trenerjem. Vodenje ekipe je prevzel 39-letni srbski strokovnjak, ki je podpisal dveletno pogodbo.

"Jasno mi je, da prihajam v klub z velikimi ambicijami in pričakovanji, kar je bilo pravzaprav odločilnega pomena pri odločitvi, da gremo skupaj v novo avanturo in zmage," je za spletno stran Olimpije povedal Ilija Stolica in razkril, da je ponudbo Milana Mandarića sprejel brez obotavljanja: "Od trenutka, ko je Olimpija navezala stik z menoj, sem pogledal precej tekem in recimo, da sem seznanjen s kakovostjo moštva. Ob tej priložnosti bi rad čestital za osvojeno dvojno krono, kar je fenomenalen uspeh. Mi moramo nadaljevati, kjer se je začelo, Olimpiji pa drugo leto zapored prinesti takšne uspehe in veselje kot v zadnji sezoni."

Nekdanji trener Voždovca, Vojvodine in selektor mlajših srbskih reprezentanc se je kot trener Vojvodine z Olimpijo pomerili v zimskem pripravljalnem obdobju, ko je Ljubljančane premagal s 3:2: "Videl sem dve kakovostni, čvrsti ekipi, in to je bila mogoče tekma, ki ne spominja na pripravljalno. Videli smo ogromno tekmovalnega naboja, moštvi, ki sta želeli igrati. Vem, kaj me čaka, ko bom prišel pred igralce Olimpije."

V nadaljevanju je novi trener Olimpije pojasnil svojo nogometno filozofijo. "Olimpija je klub z ogromno navijači, s tradicijo. To je klub, ki si zasluži najboljše rezultate. Rezultati so vedno merilo uspeha, obstajajo pa različni načini, kako priti do rezultata. Lahko rečem, da bomo igrali napadalen nogomet. Na vsaki tekmi bomo poskušali prevladovati in poskrbeti za zadovoljstvo ob naših tekmah," je povedal Ilija Stolica, ki je v Ljubljano pripeljal tudi svoje sodelavce. Pomagali mu bodo pomočnika Aleksandar Linta in Goran Sretenović, kondicijski trener bo Duško Korač, trener vratarjev Miljan Vesić.

Prvi trening s svojimi novimi varovanci ga čaka v sredo, že čez mesec dni pa prvi krog v kvalifikacijah za ligo prvakov. "Čas za spoznavanje in za pripravo bo kratek. Imamo štiri tedne časa. Vem, da bomo dali vse od sebe, da se maksimalno pripravimo in da imamo hitro sestavljeno ogrodje moštva. Moramo se kakovostno pripraviti na tekmovanje, ki je največje v Evropi. Komaj čakam začetek, vsi skupaj pa komaj čakamo prvo tekmo v kvalifikacijah za ligo prvakov."

Članki iz rubrike