pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ro
ro
1 11.06.2018 16:33:37

PRESENEČENJE. Sprememba v strokovnem vodstvu štirikratnih prvakov, kakšna bo ODŠKODNINA za najbolj iskanega?

Grega Wernig
Že nekaj časa je jasno, da bo imel Miran Srebrnič v prihodnji sezoni na voljo zelo spremenjeno zasedbo, premik se je zgodil tudi v strokovnem vodstvu.

Kadrovsko dogajanje pri štirikratnih prvakih je nadvse živahno, v igralski zasedbi so se zgodile številne spremembe. Po upokojitvi Mirana Burgića so se od modro-belega dresa poslovili še Miha Gregorič, Dejan Žigon, Matija Škarabot in Tilen Nagode, ki so jim potekle pogodbe in z vodstvom kluba niso našli skupnega jezika glede podaljšanja sodelovanja, ter Matej Šantek, ki je imel status posojenega igralca Rijeke in se vrača na Rujevico, že prej je slovenski Las Vegas zapustil Donatus Edafe.

V mestu vrtnic si seveda prizadevajo poiskati primerna nadomestila, prvi sklenjeni dogovor je navdušil navijače. Po neposrečenih pustolovščinah v Italiji (Crotone) in Španiji (Formentera) se je v Športni park vrnil Andrej Kotnik, ki bo prav gotovo (spet) pomembno orožje Mirana Srebrniča, hkrati je za Goričane, ki bodo priprave začeli 15. junija, obetavno spoznanje, da je novo pogodbo podpisal Leon Marinič.

Toda odhodov bržčas vendarle še ni konec, najbližje izhodnim vratom je Grega Sorčan, na naslov katerega je priromalo kar nekaj mamljivih ponudb iz tujine, morebitna vrnitev v Italijo ne bi bila presenečenje. V klubskih pisarnah si kakopak obetajo zajetno odškodnino, ki bi blagodejno vplivala na stanje na bančnem računu in omogočila nemoteno delovanje celotnega ustroja. Po nekaterih informacijah naj bi Goričani že našli nadomestilo za 22-letnega Gorenjca, to je menda Luka Janžeković iz Aluminija.

Medtem pa se je premik zgodil tudi v strokovnem vodstvu, v katerem v prihodnje ne bo več dozdajšnjega pomočnika Novice Nikčevića. Nekdanji napadalec se spogleduje s samostojno trenersko potjo, desna roka Mirana Srebrniča pa bo vnovič Florjan Debenjak, ki je nazadnje sedel na klopi Brd. Klubski legendi bosta spet združili moči, gre za dvojec, ki je na prvoligaškem prizorišču odigral kar 708 tekem. Vse v modro-belem dresu štirikratnih prvakov …

Članki iz rubrike