cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

jesenice alge Svet24.si

Temni madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
2 11.06.2018 08:06:04

ZLATKO ZAHOVIĆ razkril, v dresu katerega kluba bi rad videl igrati SINA LUKO: To mesto OBOŽUJE!

Komaj 23-letni Luka Zahović je na zadnji tekmi razkril, da bo postal očka.
Drago Wernig - TAKA
Prvič po več kot desetletju bi lahko Maribor sezono začel brez Zahovića v svojih vrstah. Najboljši strelec v zgodovini reprezentance naj bi še vedno vztrajal pri tem, da je nekdanji športni direktor vijoličastih, njegov sin pa je tik pred odhodom. Zanimanje za najboljšega strelca prve lige je ogromno, glede tega, kje bi želel, da kariero nadaljuje njegov sin, pa se je izjasnil tudi Zlatko.

Z 18 zadetki je bil Luka Zahović v prejšnji sezoni najboljši strelec slovenske lige. Presenetljivo, če vemo, da je svoj prvi prvenstveni gol v pretekli sezoni 22-letni mariborski napadalec zabil šele v spomladanskem delu sezone. Še bolj presenetljivo, če dodamo, da je bil v prvih spomladanskih tekmah Zahović v slabi formi. A ko je enkrat ujel formo, je začel mreže tresti kot nor. Na koncu se je torej ustavil pri številki 18, še bolj impresiven je podatek, da je na zadnjih 11 tekmah, ki jih je odigral za Štajerce, v polno meril kar 15-krat. S svojimi dobrimi igrami si je priboril tudi vpoklic v člansko izbrano vrsto, kjer ga je Tomaž Kavčič želel v igro poslati kot zadnjo, šesto zamenjavo na gostovanju v Črni gori, a se je tik pred Zahovićevim prihodom v igro poškodoval Miha Mevlja in sin najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance bo moral na svoj prvi nastop za člansko izbrano vrsto Slovenije še nekoliko počakati.

Njegovega zabijanja golov ni opazil samo Kavčič, pač pa številni skavti in ljudje, ki skrbijo za prestope po vsej Evropi. Pred Zahovićem je tako skoraj gotovo nov prestop, druga pustolovščina v tujini. Pred tedni smo že pisali o tem, da za Zahovićev poletni prestop v prvi vrsti skrbi najmočnejši slovenski nogometni agent Amir Ružnić. Za prvega strelca slovenske lige v prejšnji sezoni so že v prejšnjih tednih zanimanje pokazali številni dobri evropski klubi. Iz Švice Young Boys in Basel, iz Belgije prvak Genk, omenjalo se je tudi neimenovana kluba iz Rusije in Francije. Toda zdaj naj bi se zanimanje za Zahovića še okrepilo. Priznani portugalski športni časnik A Bola je pisal o tem, da naj bi se za 22-letnika slovitega priimka zanimala Vitoria Guimaraes, klub, za katerega je zelo uspešno kar tri sezone igral njegov oče Zlatko, ki se je v Guimaraes preselil iz Partizana, nato pa si je z dobrimi igrami za Vitorio priboril prestop v Porto. Konkvistadorji, kot je njihov vzdevek, zdaj želijo v klub zvabiti Zahovića mlajšega, Zlatko pa je za A Bolo dejal, da bi si želel svojega sina, ki je bil rojen v Guimaraesu, videti v dresu Vitorie. "Luka je bil rojen v Guimaraesu, obožuje mesto in državo Portugalsko. Za našo družino in zanj, če gledamo izključno s športnega vidika, bi bilo igranje za Vitorio gotovo najboljša možnost. Zanj so v tem obdobju njegove kariere finance drugotnega pomena. Osebno bi ga zelo rad videl igrati za Vitorio," je za A Bolo dejal Zlatko Zahović. Toda nato hitro precej ugasnil upanje portugalskega prvoligaša, ki je zadnjo sezono končal na devetem mestu lige. Tudi zaradi štirih nemških snubcev ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike