cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

jz
jz
11 10.06.2018 15:26:18

Olimpija bo izgubila VELIK DEL ODŠKODNINE za Abassa!? Poglejte TAKŠNO NEUMNOST je naredil Mandarić ...

Nikola Miljković
Čudne okoliščine morebitnega odhoda mladega ganskega napadalca Abassa Issaha.

Najprej so se pojavile govorice oziroma objave v švicarskih medijih, da se za Olimpijinega napadalca zanima švicarski prvak, ekipa Young Boys. Omenjalo se je, da naj bi bil prestop težak kar 2,5 milijona evrov. Toda kot kaže, so si Švicarji premislili, agenti pa so za Issaha takoj našli nov klub. Za najstnika naj bi francoski prvoligaš Dijon FCO (Dijon Footbal Cote-d'Or) ponujal 1,2 milijona evrov. Francozi so za Ganca pripravljeni odšteti omenjeni znesek in predsednik Olimpije ga je za ta denar pripravljen prodati (zanj so odšteli 150.000 evrov odškodnine ob prihodu v Olimpijo), toda ...

Zakaj mora biti pri Olimpiji vedno kakšen toda? Predsednik Olimpije naj bi za prodajo Abassa Issaha sklenil kar tri pogodbe z agenti. Seveda različnimi. Torej naj bi imeli vsi trije pravico do provizije pri prodaji igralca, pa čeprav ga je prodal le eden. Seveda imajo vsi trije agentje (eden od njih naj bi bil tudi Ivan Stojić, sin nekdanjega športnega direktorja Olimpije Ranka Stojića) pravico do provizije, saj naj bi jim to pravico zagotovil predsednik Mandarić s podpisom pogodbe, toda to pomeni, da bo »izpuhtelo« precej več denarja, kot si Mandarić želi.

Tudi Dijon je bil seveda pripravljen plačati provizijo le enemu od agentov, za druga dva pa bo morala, kot kaže, poskrbeti Olimpija. In to samo zato, ker je predsednik malce nepremišljeno podpisoval pogodbe z agenti. Morda bo morala agentom Olimpija plačati celo dvakrat po 20 odstotkov celtone vrednosti prestopa.  

Članki iz rubrike