evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
1 06.06.2018 18:35:38

Triglav vendarle preplaval Dravo

Grega Wernig
Nogometaši kranjskega Triglava so si zagotovili obstanek v Prvi ligi Telekom Slovenije, potem ko so na povratni tekmi kvalifikacij za popolnitev lige premagali ptujsko Dravo s 4:2 (2:2). Gorenjci so dobili že prvo tekmo na Ptuju z 2:1.

* Športni center, sodniki: Balažič, Pospeh (oba Ljubljana) in Mikača (Višnja Gora).
* Strelci: 0:1 Bizjak (30.), 0:2 Bizjak (34.), 1:2 Elsner (42.), 2:2 Poplatnik (44.), 3:2 Majcen (51.), 4:2 Poplatnik (81.).
* Triglav: Džafić, Arh Česen, Zec, Elsner, Mlakar, Tijanić, E. Kryeziu, Udovič, Kuhar (od 74. Bojić), Poplatnik (od 88. Šmit), Majcen (od 60. Žurga).
* Drava: Šeliga, Rešek, Flis, Petek, Pirtovšek, Lovenjak (od 72. Džafić), Šporn, Kolar (od 46. Čeh), Šalamun (od 51. Cuffaro), Fanimo, Bizjak.
* Rumeni kartoni: Poplatnik, Zec, Udovič; Bizjak.
* Rdeči karton: /.

Kranjčani so v deveti medsebojni tekmi tretjič premagali Dravo. A ta zmaga je bila ena pomembnejših, saj je Kranjčanom zagotovila prvoligaški status tudi za sezono 2018/19. Eden junakov je bil spet Matej Poplatnik, ki je dvema goloma dodal še podajo.


Prvi polčas je ponudil kar razburljivo dogajanje. Že v 16. minuti je Luka Šalamun prvič resneje ogrozil vratarja domačih, v 30. minuti pa je podal pri vodilnem zadetku Jake Bizjaka, ki je zadel iz bližine. Le štiri minute pozneje je Bizjak podvojil prednost Ptujčanov, ko je malce z leve strani kazenskega prostora unovčil podajo Matthiasa Fanima za hrbet kranjske obrambe.

Ko je Ptujčanom kazalo zelo dobro, pa so udarec vrnili Gorenjci, v 42. minuti je zadel Rok Elsner z glavo po podaji s prostega strela z desne strani, v 44. pa še Matej Poplatnik, ki je zadel iz bližine po podaji Davida Zeca, nogometaša, ki je odigral še zadnjo tekmo za Triglav pred selitvijo k Benfici.

V drugem polčasu je najprej Poplatnik zapravil izjemno priložnost za vodstvo, ko je bil sam pred vratarjem, a zgrešil cilj, dve minuti pozneje pa je žogo z glavo podal do Luke Majcna, ki je s približno 11 metrov le poskrbel za kranjsko vodstvo.

V 76. minuti je s 14, 15 metrov na drugi strani streljal Fanimo, a za malo zgrešil cilj in izenačenje. Minuto pozneje je pri Kranjčanih z roba kazenskega prostora streljal Tom Žurga, a tudi on zgrešil. Malce zatem je isti igralec poskusil znova, a tudi takrat neuspešno.

V 81. minuti pa je Poplatnik potrdil Triglavov prvoligaški status, ko se je otresel svojega čuvaja in z roba kazenskega prostora ugnal še Aleksandra Šeligo. Na drugi strani je Nastja Čeh s prostega strela zadel le zunanji del mreže, zatem pa so strel Fanima blokiral domači nogometaši.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike