evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
2 06.06.2018 16:51:15

BIŠČAN kot DEL BOSQUE oziroma zakaj se OLIMPIJI ne piše NIČ DOBREGA

vszi
Pravijo, da je rezultat svetinja, a včasih ti tudi rezultat ne more rešiti službe. Nekaj, kar je lahko na lastni koži v teh dneh spoznal Igor Biščan, ki pa seveda ni ne prvi ne zadnji, ki ga je v nogometu doletela podobna usoda.

Biščan je kljub dvojni kroni, prvi Olimpijini po četrt stoletja, moral pospraviti kovčke. Skok v preteklost razkriva, da Biščan ni osamljen primer, ko zgolj rezultat ni bil dovolj za nadrejene. Eden prvih, ki pride na misel, je Španec Vicente del Bosque. Brkati strokovnjak, mož redkih besed in velikih dejanj, je leta 2003 dobil nogo vsega 48 ur po tistem, ko je z madridskim Realom osvojil La ligo. Ne samo to, v štirih letih pod njegovim vodstvom je Real osvojil dve ligi prvakov, še eno špansko prvenstvo, svetovno klubsko prvenstvo in evropski superpokal. A tudi to mu ni pomagalo, da bi mu Florentino Perez ponudil novo pogodbo, v določenih zadevah so se njuni pogledi vse preveč razhajali, ob koncu dneva pa je bil najbrž tudi premalo - galaktičen.


Čeprav Real ni imel pripravljenega naslednika, je prišlo do ločitve. Real je v naslednjih štirih letih zamenjal sedem trenerjev in zapadel v enega najhujših sušnih obdobji v klubski zgodovini. Vedno mirni Del Bosque? S Španijo je postal najprej svetovni (2010), potem pa še evropski prvak (2012).


Vsaka podrobnost je zgolj naključna. 

Vse to je le posel, nič osebnega. No, v primeru Olimpije bi lahko to frazo postavili na glavo. Gre za osebno odločitev, ki nima veze s poslom oziroma rezultatom.

Članki iz rubrike