profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Iztok Lukner
Iztok Lukner
0 22.03.2018 06:56:15

Bomba iz Krškega! Alen Šćulac sredi Ljudskega vrta spravil na kolena VELIKI MARIBOR, zdaj pa tik pred - ODHODOM?!

Nikola Miljković
Kljub zgodovinski zmagi nad Mariborom v Krškem ne vlada idila. Še zdaleč ne.

Verjetno si vsi vsaj približno predstavljamo, kakšno vzdušje bi moralo po presenetljivi zmagi v Mariboru trenutno vladati v Krškem. Toda vsi, ki smo razmišljali o kakršnikoli idili, smo se zmotili. Še več, močno smo se zmotili.

Čeprav se je pozornost z dogajanja v klubskem nogometu že preusmerila na dogajanje v reprezentančnem, pa duhove navijačev še vedno buri nepričakovana zmaga Krškega v Ljudskem vrtu. Posavski prvoligaš je bil v soboto z 2:0 boljši od Maribora in poskrbel za pravo malo senzacijo na domači prvoligaški sceni. Za kako velik in pomemben dosežek gre, v bistvu za pravi mejnik, pove podatek, da je bila to sploh prva zmaga Krškega nad vijoličastimi v zgodovini kluba. Seveda je bilo veselje v taboru ekipe, ki se je s tem nekoliko oddaljila od tekmecev v boju za obstanek, temu primerno. Igralci in strokovno vodstvo so bili pričakovano navdušeni, podobno vzdušje pa je vladalo tudi v upravi kluba in med vsemi zvestimi navijači. Idila vsepovsod, bi lahko dodali. Toda kot vse kaže, ni tako; še več, po naših informacijah je celo vse prej kot tako. Kmalu po veličastnem uspehu se je bilo treba vrniti v realnost, ki pa očitno ni tako lepa.

VELIKO NESOGLASJE
Še nedolgo tega so se v Krškem ubadali s pogoji za delo, ki so bili zaradi povsem zimskih razmer močno oteženi. Krčani imajo resda srečo, da so blizu Čateža, saj so na tamkajšnji ogrevani travnati površini lahko opravili nekaj treningov, toda sneg in mraz sta vplivala na igranje, oziroma bolje rečeno, neigranje prvenstvenih tekem. Bili so edino moštvo v ligi, ki je ostalo brez prvih treh preizkušenj v drugem delu sezone, zato bo njihov urnik v nadaljevanju še toliko bolj natrpan. Dvoboji si bodo sledili na nekaj dni in tako naporen ritem bo treba zdržati. Toda tovrstne stvari so precej lažje premostljive od tistih, lahko bi rekli čudnih, ki se bojda dogajajo v klubu.



Tam namreč vlada kar veliko nesoglasje. Že nekaj časa je jasno, da Krčani sodelujejo s švicarskim vlagateljem, podjetjem JSP. Ta ima seveda v klubu svojega predstavnika, in sicer športnega direktorja. Prej je to funkcijo opravljal Marko Ćirović, sredi novembra pa je svoje mesto prepustil nekdanjemu nogometašu sarajevskega Željezničarja Petru Đorđeviću. Ob koncu istega meseca, se pravi približno dva tedna pozneje, je Stadion Matije Gubca zaradi niza slabih rezultatov zapustil trener Stipe Balajić in v klubu so se pozimi odločili poiskati novega šefa strokovnega štaba. Na izpraznjeno mesto je sedel Alen Šćulac, ki je prišel iz drugoligaša Dekanov. Poleg njega je prišlo še do precej konkretnih sprememb v igralskem kadru, kar je v Krškem že v navadi in se dogaja v vsakem prestopnem roku. Primorski strokovnjak je s fanti opravil celotne zimske priprave, v katerih je bil velik poudarek na uigravanju in dvigovanju moštvenega duha, saj to preprosto zahtevajo številne spremembe v rubrikah prihodi in odhodi igralcev. Toda sam začetek drugega dela sezone se ni izšel po pričakovanjih. Trem preloženim tekmam sta sledila poraz v Velenju in remi z Ankaranom, z veliko zmago v Mariboru pa je primorski strokovnjak že našel svoje mesto v klubski zgodovini. Osvojene tri točke na tako zahtevnem gostovanju so bile odlična popotnica pred reprezentančno akcijo. Toda zadovoljstvo vseeno ni takšno, kot bi lahko bilo ali kot bi dejansko moralo biti.

TRENER POTRDIL INFORMACIJO
Na uho nam je namreč prišla informacija, da trener Šćulac in športni direktor Đorđević že dober mesec sploh ne komunicirata ...

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EDINEGA SLOVENSKEGA ŠPORTNEGA ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike