Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
01.03.2018 08:16:45
Deli članek:

BOMBA! Zahović prihaja V OLIMPIJO po ŠE ENEGA IGRALCA! Njegov izbranec pa ... precej LOGIČEN!

Drago Wernig

Kot da udarec, ki ga je Maribor zadal Olimpiji, ko je zmajem »ukradel« Alexandruja Cretuja, še ne bi bil dovolj, bi poleti vijoličasti spet skočili v zelje zmajem. Vse glasneje se namreč šušlja, da so se Štajerci še kako resno ogreli tudi za Ricarda Alvesa, ki mu pogodba z Ljubljančani poleti poteče, nove pa še ni podpisal.

Bilo je na zadnjem večnem derbiju. Novembra lani sta se Maribor in Olimpija pomerila v Ljudskem vrtu, in ko so nogometaši obeh klubov po premoru že prišli iz garderob, smo bili na sredini zelenice priča zanimivemu dogodku. Do Ricarda Alvesa je namreč pristopil športni direktor aktualnega državnega prvaka Zlatko Zahović in se s portugalskim vezistom zapletel v pogovor. V tistem trenutku bi marsikdo dal vse, da bi lahko slišal, o čem sta se pogovarjala, toda za nekaj časa je vsebina pogovora ostala skrita pred očmi javnostmi. Vse do januarja, ko je Alves postregel z intervjujem za portugalske medije. »Zahović me je vprašal, iz katerega dela Portugalske prihajam. Ko sem mu povedal, da sem iz okolice Porta, mi je odvrnil, da je Porto njegov dom in da je bil zelo navezan tako na mesto kot na klub. Pogovarjala sva se še o tem, da so ljudje v Sloveniji bolj hladni od Portugalcev,« je nedolgo tega pojasnil Alves.

Toda zdaj se poraja ključno vprašanje: je bila vsebina njunega pogovora res tako lahkotna, tako nedolžna? Ali pa sta se morda pogovarjala celo o – Mariboru?! Do nas je namreč prišla zanimiva informacija iz krogov blizu nogometaša, Zahović naj bi se namreč resno začel spogledovati z idejo, da bi pod Kalvarijo pripeljal tehnično odlično podkovanega vezista, ki v Sloveniji še nikdar ni igral tako dobro kot v tej sezoni.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!