GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
3 13.02.2018 12:55:45

Zaplet EPSKIH razsežnosti: Olimpija ŠOKIRALA z odzivom na prodajo Cretuja Mariboru!

alesfevzer.com
Kaj se dogaja s prestopom Alexandruja Cretuja?

Po zapisih v medijih, da naj bi Olimpija svojega igralca Alexandruja Cretuja prodala konkurentu iz domačega prvenstva Mariboru, iz Olimpije sporočajo slednje: "Romunski nogometaš Alexandru Cretu ima z NK Olimpija Ljubljana podpisano dolgoletno pogodbo, ki predvideva morebitno predčasno prekinitev sodelovanja v primeru visoke ponudbe za nogometaša iz tujine. Predsednik Olimpije Milan Mandarić je v telefonskih pogovorih z agentom Cretuja Zvonkom Milojkovićem pristal na nižjo odškodnino v primeru takojšnjega igralčevega odhoda v tujino.
Po zagotovilu agenta, da je svojemu igralcu našel klub v tujini, je v.d. direktorja NK Olimpija Ljubljana Dejan Stamenkovič izdal pisno dovolilo, da se agent lahko začne pogovarjati o kasnejši prodaji in dogovoru med Olimpijo in neimenovanim klubom iz tujine. Dokument, ki je šele predpogoj za kasnejše morebitno prodajo ima izrecno naveden podatek, da bo Olimpija izdala ITC (International Transfer Certificate), torej, da velja le za tujino. V primeru, da je agent igralca prodajal v Slovenijo, je očitno prišlo do prekoračitve pooblastila, saj Olimpija ne želi igralcev prodajati v konkurenčne klube." 


"Dokument, ki je bil z naše strani poslan agentu, je bil posledica naših prejšnjih dogovorov in ustnih pogovorov in ga je treba v tem kontekstu tudi vzeti. Vse ostalo je proti volji kluba. O vsem tem smo obvestili tudi agenta in vodstvo NK Maribor," je povedal Dejan Stamenkovič, ki opravlja funkcijo vršilca dolžnosti direktorja kluba.

"Predsednik kluba Milan Mandarić ostaja pri stališču, da lahko Alexandru Cretu odide v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo. Vsaka drugačna razlaga dogovora/avtorizacije je v nasprotju z voljo kluba in prej podpisanimi dokumenti," so še sporočili iz Olimpije.

Značke: olimpija, cretu, maribor

Članki iz rubrike