Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.01.2018 14:07:46
Deli članek:

Trener Olimpije Igor Bišćan BREZKOMPROMISNO odgovoril kritikom: Mislim, da kar dobro razumem nogomet, zato vem, da sem se ...

Martin Metelko

Prvi novinec v vrstah Olimpije je dvignil nekaj obrvi med navijači ljubljanskega kluba.

Kenan Bajrić je bil jeseni eden ključni mož Olimpije, toda centralni branilec je zdaj že preteklost ljubljanskega kluba. Namesto njega bo vrzel poskušal zapolniti Filip Uremović, šele 20-letni nogometaš iz Hrvaške, za katerega so zmaji Dinamu iz Zagreba plačali 200.000 evrov. Vsi navijači Olimpije prihoda sicer niso pozdravili z evforijo, marsikdo se sprašuje, ali je nogometaš, ki še nikdar ni igral prvoligaškega nogometa, res pravi za klub, ki želi biti prvak v Sloveniji. Trener Igor Bišćan vztraja pri tem, da je bojazen odveč, čeravno hkrati priznava, da bo Bajrića resnično pogrešal.

"Bajrićev odhod zame osebno zagotovo ni bila dobra novica. Nikdar ne more biti, ko izgubiš enega svojih najboljših nogometašev. No, vseeno ne objokujem usode, zaradi tega ne bom tarnal. Dobro je vsaj to, da smo pravočasno pripeljali Uremovića, ki je z nami od začetka priprav dalje. Kenanu ob tem želim vso srečo v prihodnje in se mu zahvaljujem za vse, kar je dal Olimpiji, odkar sem jaz tukaj. V tem času je bil eden najboljših, to sem večkrat poudaril," je novemu članu slovaškega Slovana v slovo pomahal nekdanji nogometaš Liverpoola in nato spregovoril tudi o Uremoviću: "Mislim, da je pripravljen na to, da vskoči v ekipo. Dobro ga poznam in vem, da je kvaliteten, resen nogometaš. Čeprav je mlad in čeprav še nima prvoligaških izkušenj. Bomo videli, ampak mislim, da kar dobro razumem nogomet, zato verjamem, da sem ga pravilno ocenil."

SPS/NKOlimpija.si