Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
4 13.11.2017 08:28:24

ZLATKO ZAHOVIĆ: Ne PORAZ z 0:3. Povem vam, KAJ JE PROBLEM! In kaj sem IGRALCEM povedal v SLAČILNICI.

www.alesfevzer.com
Bilo je 29. avgusta 2011, ko so Mariborčani v Stožicah izgubili s tremi goli razlike, le štiri dni prej pa so se na Ibrox Parku veselili zgodovinske uvrstitve v skupinski del lige Europa. In v sobotnem zgodnjem večeru so zmaji ponovili vajo, večne rivale so znova ugnali s tremi zadetki naskoka, toda športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović zaradi visokega poraza ne zganja panike.

Po daljšem času je spet sedel na klopi. Pred tekmo smo ga videli zelo mirnega, tudi med dogajanjem na zelenici stadiona v Stožicah je bil v drugačnem filmu, kot smo ga bili vajeni doslej. Ni bil pretirano energičen, a mnogi so bili prepričani, da bo zato eksplodiral po derbiju. Da bo bruhal ogenj. Pa ga ni. Nasprotno, po visokem porazu se je odzval v pomirjujočem tonu.

"Da, poraz je vsekakor visok, a daleč od tega, da bi bili razočarani. Sezono moramo gledati kot celoto in ta je fantastična, o tem ni nikakršnega dvoma. Kar zadeva tekmo, pa v pričakovanju te v mestu, niti v klubu, ni bilo zaznati potrebne energije," je povedal športni direktor Maribora.

Ampak zakaj ni bilo energije? Saj gre vendarle za derbi, za prestiž. "Liga prvakov troši. Tako in drugače. Ne, tokrat je preprosto ni bilo. Še enkrat: ni je bilo ne v mestu, ne v klubu, ne v slačilnici. In ko igraš proti odlični ekipi, je vse skupaj logična posledica, nekaj povsem normalnega. Drži, da nas je presekala tudi individualna napaka ob prvem golu, a če sem povsem odkrit, menim, da rezultat ne bi bil drugačen, tudi če je ne bi bilo. Seveda so se igralci poskušali ustrezno pripraviti, ampak ni bilo tiste iskrice, ki bi vse skupaj zanetila. Že pred tekmo, ko sem stopil v slačilnico, sem fantom rekel, da v njih ne vidim ničesar. Nisem videl tistega, kar moraš videti v pričakovanju začetka dvoboja in nisem bil prepričan, da se bo razpletel po naših željah. Ampak hočeš nočeš moramo tovrstno stanje duha tudi razumeti. Sicer pa je dejstvo, da je takšne poraze najlažje razložiti. Veliko težje je pojasnjevati niz porazov 1:0, 1:0, 1:0 ali 2:1. In če je tako, imaš problem," je razlagal Zlatko Zahović.

CELOTEN POGOVOR S ŠPORTNIM DIREKTORJEM VIJOLIČASTIH SI LAHKO PREBERETE V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike