Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
3 12.11.2017 11:01:17

SRCE PARAJOČE! Domžale predstavile akademijo, kakršne nima NIHČE! Šokira pa razlaga, kako se je rodila iz TRAGEDIJE mladih Mariborčanov

Grega Wernig
Domžalčanom je uspel edinstven projekt, s kakršnim se ne more pohvaliti nihče drug na sončni strani Alp.

Ob Kamniški Bistrici se že od nekdaj lahko pohvalijo z odličnim delom v mlajših selekcijah, v katerih trenutno vadi 280 otrok, nad razvojem katerih vsakodnevno bdi kar 22 strokovno in pedagoško podkovanih trenerjev. Organizacija je vzorna, toda tudi vodilni možje Domžal se še kako dobro zavedajo, da nikoli ni tako dobro, da ne bi moglo biti še boljše. Daleč največ rezerv je prav gotovo na področju infrastrukture, igralnih površin ni nikoli dovolj. "Otrok je toliko, da kmalu ne bodo imeli več kje trenirati, a močno verjamem oziroma sem prepričan o tem, da bomo v bližnji prihodnosti tudi na tem področju naredili korak naprej," pravi Stane Oražem. Na čelu kluba je že 21. leto, z njim se je začelo neko novo obdobje. Drugačno in hkrati uspešno, pod njegovim vodstvom so Domžale dobile novo razsežnost.

4domzale gw
Grega Wernig
In v največji meri ravno po njegovi zaslugi se lahko dvakratni slovenski prvaki pohvalijo z izjemno novo pridobitvijo. S takšno, kakršne na sončni strani Alp nima še nihče. Ne Maribor ne Olimpija … Poskrbeli so za skupno nastanitev mladih nogometašev, v četrtek so namenu tudi uradno predali Akademijo NK Domžale, v kateri bodo svoj drugi dom našli številni obetavni fantje. V osmih sobah lahko pod eno streho prebiva 27 igralcev, ki imajo na voljo funkcionalno opremljeno kuhinjo in zagotovljen zdrav ter dnevno svež zajtrk, skupni prostor za druženje in pripadajoče sanitarije. Kosilo in večerjo imajo v bližnji restavraciji, kjer meni sestavlja klubski nutricionist, enkrat tedensko se prav tako srečujejo s športnim pedagogom.

2domzale gw
Grega Wernig
"Gre za projekt, ki je po mojem vedenju edinstven, unikaten. Tako v Sloveniji kot tudi širše," je ob odprtju zbrane nagovoril Stane Oražem in nato pojasnil, kako je prišlo do zamisli o Akademiji. "Gotovo se še spomnite tragične nesreče mladih nogometašev Maribora, ki so se vračali s treninga," je presenetljivo začel pripovedovati prvi mož Domžalčanov. Bil je na robu joka. Tega ni mogel niti ni želel skriti. Spomin na tragedijo je še vedno boleč, takšen bo ostal za vselej. "Ta dogodek je močno pretresel tudi nas in zaradi tega smo intenzivno začeli razmišljati o tem, kaj lahko naredimo, da zmanjšamo možnost, da bi se to še kdaj ponovilo. Takrat sem se obrnil na predsednika Avto moto društva Domžale Petra Verbiča, ali bi nam lahko pomagal pri pripravi in realizaciji izobraževanja in usposabljanja naših fantov, da bi bili bolje pripravljeni na takšne stvari. In v okviru teh pogovorov in iskanja primernih rešitev se je porodila ideja o tem, da bi bil AMD Domžale pripravljen oddati v večletni najem del prostorov, ki jih za svojo dejavnost ne potrebuje več, mi pa bi jih uredili in fantom namenili priložnost, da imajo čim krajšo pot tako do šole kot do treninga. Poleg tega smo takrat podpisali memorandum o sodelovanju in oblikovali program na področju preventive in vzgoje v cestnem prometu. Rad bi poudaril, da ima ta zgodba mnogo širši pomen kot samo nogometnega, zato ne morem reči, da smo se za tak korak odločili po zgledu uspešnih akademij v tujini. Želeli smo nekaj edinstvenega. V našem primeru smo poleg nogometnega vidika upoštevali še izobraževalnega, v okviru katerega že vrsto let uspešno sodelujemo s srednješolskim centrom Domžale, in preventivno-vzgojni vidik glede varnosti v cestnem prometu,« je pojasnil predsednik dvakratnih prvakov.

Članki iz rubrike