Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.10.2017 10:36:29
Deli članek:

VIOLE se bodo na Maistrovem trgu zbrale že 29 UR pred spopadom z LIVERPOOLOM

Ekipa24

V ponedeljek nadaljevanje proračunske seje mestnega sveta, v središču pozornosti je obnova zahodne tribune v Ljudskem vrtu.

Četrtkova seja mariborskega mestnega sveta še naprej buri duhove, dogajanje v mestu ob Dravi je vroče. Spomnimo, svetniki so zavrnili obravnavo sprememb proračuna za leto 2018 po hitrem postopku, podžupan Saša Pelko pa je mestne svetnike, ki so glasovali proti, obtožil, da so proti obnovi zahodne tribune Ljudskega vrta, ki vse bolj ogroža igranje evropskih tekem vijoličastih pod Kalvarijo.

"To je čista manipulacija ekipe župana Andreja Fištravca. Noben svetnik ni proti obnovi Ljudskega vrta, nikakor pa ni mogoče dopustiti, da bi samo zaradi obnove tribune brez razprave in pojasnil mestne uprave svetniki potrdili spremembe proračuna, ki so vredne kar 26 milijonov evrov. Pod pretvezo, če si proti proračunu, si proti NK Maribor, je župan v spremembe proračuna dal celo volilno kampanjo za volitve prihodnje leto, ki jo bomo plačali mi. Mi nismo za to, da volivci plačamo županovo volilno kampanjo, on si naj svojo volilno kampanjo plača sam," opozarja Lidija Divjak Mirnik (LPR).

Nekateri svetniki, ki so glasovali proti, so bili menda deležni tudi groženj, javnost pa zdaj z zanimanjem pričakuje nadaljevanje seje, ki jo je župan Andrej Fištravec sklical za ponedeljek ob 16. uri, pol ure prej pa se bo na Maistrovem trgu ob občini zbrala navijaška skupina Viole, ki je razočarana, ker mestni svet še ni potrdil obnove Ljudskega vrta.

Roman Križnjak, soustanovitelj Viol, je za Večer povedal, da ne gre za nobeno vstajo, kot so poziv na zborovanje na Maistrovem trgu razumeli nekateri, ampak zbor v podporo klubu in nogometu v mestu. In kot izraz razočaranja nad dogajanjem v mestnem svetu: "Tribuno potrebujemo, in to zdaj, ko je Maribor v ligi prvakov. NK Maribor v Stožicah ne more igrati. Nogomet je to, kar to mesto še ima. Zato so to obračunavanje med svetniki in mestno oblastjo, delitev med naše in vaše, metanje polen pod noge z ene in druge strani veliko razočaranje. Žalostno je videti, da nekdo, kot je Bojan Ban, direktor tako uspešnega podjetja, kot je NK Maribor, gre s tako sklonjeno glavo z občine. Ko so volitve, pa vsi potrebujejo viole, obljubijo vse."

Mariborski navijači se bodo torej zbrali v ponedeljek ob 15.30 oziroma dobrih 29 ur pred tekmo z Liverpoolom v ligi prvakov, ki se bo v Ljudskem vrtu začela v torek ob 20.45.