IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
8 14.10.2017 09:02:41

ZAHOVIĆ razkril, koga želi videti na selektorskem stolčku, in spregovoril o tem, ali se je KATANEC z leti res spremenil

Drago Wernig - TAKA
Športni direktor Maribora o zadnjem kvalifikacijskem ciklu, nekdanjem selektorju in iskanju njegovega naslednika.

Kvalifikacije za SP v Rusiji se niso razpletle po želenem scenariju ljubiteljev nogometa na sončni strani Alp, še eno veliko tekmovanje bo minilo brez Slovenije, ki je v svoji skupini osvojila šele četrto mesto. Mnogi s prstom kažejo na zdaj že nekdanjega selektorja. "Dobro, dajmo povedati tako. Vloga selektorja je zelo pomembna, a nisem dobro razumel, zakaj je bilo z njegove strani toliko negative. Šport ti nekaj da, nekaj vzame. Razumem, da smo tretji ali četrti, ampak zakaj toliko negative? Da pa moramo v tem primeru govoriti o uspehu, pa niti slučajno. Ekipa, naši igralci so odlični. Ne razumem iskanja alibijev, obtoževanj. Tega ne razumem, ker smo imeli vse, da bi bili najmanj drugi. Šport je res tak, da včasih izgubiš tekmo ali dve. Ne moraš stalno zmagovati. Poglejmo realno. Redno spremljam nogomet, pa ne znam našteti treh igralcev Škotske ali Slovaške. Če ne bi igrali proti Celticu, sploh ne bi vedel za Griffithsa. Pri Slovakih poznam Škrtela in Hamšika. Za druge niti ne vem, kje igrajo. Ne bi jih primerjal s slovensko reprezentanco," je v intervjuju za Sportal povedal Zlatko Zahović.

Zdaj živimo v pričakovanju naslednika Srečka Katanca. "Popolnoma zaupam novemu predsedniku NZS. Zaupam mu kot navijač, kot športni delavec, kot človek, ki je dal 35 zadetkov. Zdaj je imel kar negativno izkušnjo s tistim, ki je najpomembnejši. To je selektor. Upam, da bodo znali izbrati najboljšega. Ne bo pa lahko, ker dobro vem, da slačilnica ne diha skupaj," pravi športni direktor Maribora, ki konkretno - z imenom in priimkom - ni želel razkriti, kdo bi bil po njegovem mnenju primeren za novega selektorja, zato pa je poudaril: "Želel bi si, da pride zmagovalec in pove, da je cilj uvrstitev na veliko tekmovanje. To bi si želel. Kvalifikacije so težke, zahtevne, a lotiti se jih je treba s ciljem. Če Slovenija, ki ima za seboj tri velika tekmovanja v 17 letih, ne pozna ciljev, potem se mi zdi to malce čudno."

Že kar nekaj časa se govori in piše o tem, da se je Srečko Katanec v zadnjih letih značajsko močno spremenil. Se je res? Predvsem v primerjavi z obdobjem, ko je bil Zlatko Zahović njegov izbranec in v zadnjem, ki je trajal med leti 2013 in 2017. "To naj oceni javnost. Zame je bil prvič in drugič isti," je bil v pogovoru za Sportal neposreden najboljši strelec izbrane vrste.

Članki iz rubrike