slika Svet24.si

V Pomurju izsledili eno najbolj iskanih slovenskih...

solsticij Svet24.si

Ognjeni zublji in zeli ter magične moči kresnih ...

struge, luče, poplave Necenzurirano

Sanacija poplav je zlata jama za izbrance: dobili ...

asta vrecko rtv protest bobo Reporter.si

Takšnega kaosa, kot je danes na RTV Slovenija, ni...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

PodZvezdami_MajaKeuc_15_06_24_FotoAnaRojcPhoto-42 Odkrito.si

Kakšno presenečenje! Znani so jo podprli, pa ...

sesko Ekipa24.si

Benjaminu Šešku smo pokazali posnetek njegove ...

nu
nu
21 29.08.2017 14:34:38

Hrvati v nebo dvignili slovenski derbi! Ob teh besedah se boste močno zamislili ...

alesfevzer.com
Nedeljski večni derbi med Olimpijo in Mariborom segel tudi čez meja naše države.

Večernji list je v posebnem prispevku podal dejstva, zaradi česar je veliki derbi slovenskih nogometnih rivalov povzdignil do neba.

Naši hrvaški kolegi so namreč naš derbi primerjali z njihovim večnim med Dinamom in Hajdukom in ugotovili, kje je Slovenija, iz kjer prihaja tudi predsednik Uefe Aleksander Čeferin, v prednosti.

Kot prvo dejstvo so zapisali stadion Stožice oziroma njegovo streho. Med derbijem je začelo pošteno deževati, a vsi navijači v Ljubljani so ostali na suhem oziroma suhi. Ko se je vreme poslabšalo nad Maksimirom, so se navijači spustili v dir, začeli bežati in so se tako izognili dežju. Omenili so tudi podzemno garažo, iz katere je povsem enostavno priti do stadiona.

kapun
alesfevzer.com

Drugo dejstvo je sodnik Damir Skomina. Ena največjih zvezd sodniške organizacije, ki je preteklo sezono sodil v finalu lige Europa, po katerem je dobil same hvale. V njega ni dvomiti, so zapisali pri Večernjem listu.


Kot tretje dejstvo so izpostavili trenerska imena. Darko Milanič je Maribor pripeljal v ligo prvakov, nekdaj je treniral tudi Leeds, zdaj je le doživel ovacije Ljudskega vrta. Na tem mestu so omenili tudi Matjaža Keka in Srečka Katanca, ki sta Slovenijo popeljala na velika tekmovanja.
Na drugi strani je Igor Bišćan prvič Olimpijo vodil na velikem derbiju, podpirali pa so ga tudi prijatelji in bivši soigralci, tako da sta na tekmo prišla tudi Silvio Marić in Hrvoje Čale, zapisali pa so, da je talentirani zagrebški strokovnjak zaenkrat navdušil stroko in navijače in mu niso zamerili kratko evropsko avanturo.

614-10-kabha dw
Drago Wernig - TAKA

Brez navijačev ne gre in tudi to so Hrvati izpostavili. Viole in Green Dragonsi se ne marajo, a organizator je odlično poskrbel za varnost, Stožice pa so bile razprodane.


Peto dejstvo pa je seveda uvrstitev Maribora v ligo prvakov, kjer, tako so prepričani pri Večernjem listu, bodo gotovo osvojili kakšno točko, zmago ali še več.

Edino, kar je v slovenskem derbiju manjkalo, so bili zadetki ...

Značke: maribor, derbi, olimpija

Članki iz rubrike