stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
50 28.08.2017 20:23:43

Zlatko Zahović POBOŽAL MARIBORČANE: Naj vam povem, kaj smo dobili z ligo prvakov! In kaj z derbijem!

Drago Wernig - TAKA
Saj niste mislili, da se ne bo oglasil, kajneda? Zlatko Zahović je po večnem derbiju zahteval besedo in jo tudi dobil.

Športni direktor vijoličastih se je, tako kot je to že v navadi, oglasil preko klubske spletne strani in izrazil velikansko zadovoljstvo nad tem, kaj je skupinski del lige prvakov prinesel Mariboru in kaj je Štajercem prinesel remi na prvem večnem derbiju v sezoni. 

"Zelo težko je opisati zadovoljstvo, ki je v klubu nastalo z vsemi uspehi. Strokovno vodstvo s trenerjem na čelu je naredilo vrhunski rezultat. In to kljub odhodu treh nosilcev ob začetku sezone (Vršič, Novaković, Defendi) in enega pomembnega člana (Sallalich). Ekipa sicer potrebuje čas, moralo bi priti do nihanja, ampak ga v tem primeru praktično ni bilo. Prišli smo v situacijo, ki bi si jo želel vsak klub. Enostavno je po mesecu in pol, po 46. tekmovalnih dneh sezona videti vrhunska, tudi če bi se končala," je začel Zahović. 


Zahovića veseli veliko stvari. "Kader v prvi ekipi se je skozi tekme razširil, dobili smo Kramariča, Ahmedija, Kolmaniča, Ogrinca, potrjuje se Hotić. Fantje prevzemajo odgovornost in mesta nosilcev. Led je zdaj prebit in v prihodnje od njih pričakujem še več. NK Maribor je klub, ki mora na vsakem področju vzgajati igralce in ekipo ter ustvarjati rezultat. To je vse prej kot lahko delo, strokovno vodstvo pa ga je opravilo z odliko. Ne smemo pozabiti, da smo naredili tudi dva tuja reprezentanta, Marwana Kabho in Valona Ahmedija. To se na našem prostoru, v Sloveniji, ne dogaja. Sem nista prišla kot reprezentanta, ampak sta to postala z dobrimi predstavami v vijoličastem dresu. Tudi na to spoznanje smo lahko zelo ponosni!" 

Večni derbi je Zahovića zadovoljil. "Na derbiju smo videli, da lahko različni fantje sprejemajo tudi najzahtevnejše vloge. Kramarič je prevzel odgovornost, Mešanović garal vseh 90 minut in bo iz tekme v tekmo boljši. Prilagajanje na novo okolje ni preprosto, zahteva svoj čas, fant pa je značajsko in kvalitetno res na pravem nivoju. Odigrali smo samozavestno. Rezultat bi lahko bil drugačen, imeli smo dve izraziti priložnosti, naš vratar pa je ostal neocenjen. Derbi smo odigrali mentalno in fizično na visoki ravni," je povedal snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo. 

"Imamo skupino ljudi, na katere smo lahko ponosni. V prihodnost zremo zelo pozitivno, čeprav so pred nami še številne zahtevne tekme. Čeprav padcev še ni bilo, jih lahko pričakujemo. Ampak zato smo tukaj. Želimo igrati v ritmu sreda-sobota, želimo biti pripravljeni na vrhunskem nivoju. Od fizične in mentalne pripravljenosti, do počitka, prehrane in tudi sprostitve ob pravem trenutku. Fantje to delajo, kot je treba. Videli so, kakšna je pot. Šport jih je že nagradil, čeprav se to kljub trudu vedno ne zgodi. Verjamemo v naše delo, zdaj moramo biti realni, predvsem pa optimistični in samozavestni. Brez samozavesti ne gre, dobiš pa jo lahko samo s sklenjenim mozaikom. Ne smemo pozabiti, da Maribor igra tri sezone v eni. Prvi del do konca kvalifikacij v evropskih tekmovanjih, drugi del do zimskega premora in spomladi do konca maja še tretji del. Čeprav je težko, je to za nas privilegij. Želimo biti na vrhu in želimo biti del vrhunskega športa, kjer je Maribor že leta," je še zaključil Zahović.

Članki iz rubrike