pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
49 17.08.2017 07:55:09

Darko Milanič NEZADOVOLJEN: Prekršek za enajstmetrovko!? Povem vam, kako je bilo!

Drago Wernig - TAKA
Maribor je sinoči v prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov v Izraelu izgubil z 2:1. Tekma je pustila mešane občutke, toda dejstvo je, da so vijoličasti dosegli aktiven rezultat in so še kako v igri za uvrstitev v skupinski del.

Glede na vse, kar se je dogajalo na igrišču, bi se srečanje lahko razpletlo tudi drugače. V taboru slovenskega prvaka so jezni na švedskega sodnika, ki je dosodil sporno enajstmetrovko. Toda po drugi strani jih po dobri predstavi navdaja ponos, pika na i pa je bil zadetek kapetana Marcosa Tavaresa, ki pred povratnim obračunom v Ljudskem vrtu daje upanje.

"Fantje so oddelali dobro tekmo. Obračun je bil težak, tudi zaradi soparnega vremena. Izraelci so imeli razpoloženega nogometaša, ki ga je bilo težko ustavljati, morali smo ga podvajati in v obrambi dobro sodelovati. Izraelci so veliko napadov igrali preko Nwakaemeja, videlo se je, da je on njihovo glavno orožje, svojo kakovost pa je dokazal z izjemnim zadetkom," je po srečanju dejal trener Darko Milanič, in dodal: "Razen ene napake smo v obrambi odigrali dobro. Domneven prekršek Vrhovca za enajstmetrovko se je začel izven kazenskega prostora. Po prejetem zadetku tik pred odmorom smo se v drugem polčasu dobro pobrali, nasprotnik je takrat padel v igri, nevaren je skušal biti prek protinapadov, kar smo pričakovali. Pobudo je prevzel zgolj po našem zadetku. Fantje so kasneje v drugem delu tekme prevzeli pobudo in napadali, žal je nekaj zmanjkalo za drugi zadetek."

Še enkrat več je zadel kapetan Tavares in bil vnovič eden izmed Mariborovih junakov. "Tavares je z golom še enkrat dokazal svojo kvaliteto. Vzel je žogo in izkoristil nezbranost branilcev, prešprintal ju je in preigral vratarja ter zabil, kot že večkrat na pomembnih tekmah," je izkušenega napadalca pohvalil trener Milanič, ki se je nato že ozrl proti povratni tekmi v štajerski prestolnici, kjer se obeta pravi spektakl. "Lahko igramo s Hapoelom, preživeli smo gostovanje, kjer so imeli domačini veliko podporo navijačev. Z rezultatom nismo zadovoljni, a nas ohranja v igri, da na domačem igrišču prikažemo odlično igro in premagamo nasprotnika. Možnosti imamo in to je po tem dvoboju najbolj pomembno."

Prekršek Blaža Vrhovca za enajstmetrovko si lahko ogledate v spodnjem posnetku od 2:02 naprej. 

Članki iz rubrike