benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
10 15.08.2017 21:34:15

Samozavestni Darko Milanič: Peklensko ozračje? Poglejte, kako je s tem ... (foto)

Drago Wernig - TAKA
Mariborčani so se spoznali z razmerami na prizorišču velikega obračuna s Hapoelom, na stadionu Turner so opravili uradni trening.

"Ko prideš v to fazo in si na zadnjem koraku pred ligo prvakov, je jasno, da nas čaka zahtevna preizkušnja. Toda verjamemo, da so sanje uresničljive. Imamo kvaliteto, zelo dober trenutek, moštveno in posamično. Veliko igralcev je v pravi formi, za nami je serija dobrih rezultatov in lahko smo optimisti," je bil ob zadnjem druženju z novinarji samozavesten Darko Milanič, ki se še kako dobro zaveda, da njegovo ekipo čaka peklensko ozračje, v katerem se je spotaknila že marsikatera močna zasedba: "Razumljivo je, da bodo njihovi navijači potiskali domače moštvo v napad. Mi pa bomo to skušali izkoristiti. Kot tudi to našo večjo tradicijo tekem v evropskih tekmovanjih, te izkušnje so dobrodošle in so lahko odločilne. Nikakor ne želimo biti med tekmo v podrejenem položaju, ampak se z moško, odločno igro postaviti po robu tekmecem. Zelo pomembno bo, kako bomo igrali, ko bomo imeli žogo v posesti."

1maribor dw
Drago Wernig - TAKA
In kako pomembna je v boju za končnega zmagovalca prva tekma v Izraelu? "Doslej se je pokazalo, da te prve tekme močno vplivajo na končni razplet. Po spoznavanju z nasprotnikom in v odvisnosti od izhodišča lahko pripraviš za povratni dvoboj način igre, strategijo, ki ti ustreza. Prvih 90 minut bo zelo, zelo pomembnih," odgovarja primorski strokovnjak, ki je s svojimi varovanci v Izrael pripotoval že v ponedeljek.

2maribor dw
Drago Wernig - TAKA
"Prišli smo prej, da se privadimo na tukajšnje razmere. Ob vročini imam v spominu, da je bila travnata podlaga v Izraelu drugačna, bolj trdna, kompaktna. Dobili smo tudi nove žoge, tiste posebne, res lepe. Želeli smo se privaditi na vse okoliščine in se v miru odlično pripraviti na tekmo. Jasno je, da nismo mogli početi česa posebnega glede taktičnih zadev v njihovem okolju. O teh smo se dogovorili na samem in ne pred očmi nasprotnika. Smo pa izkoristili čas za temeljite priprave," je povedal strateg Maribora in izpostavil: "Ne ukvarjam se z mislijo, da imamo ne glede na razplet zagotovljen skupinski del do decembra. Le s tem, kako priti v ligo prvakov."

Galerija

Članki iz rubrike